Varaždinski nogometaši: "Momčadskom igrom do čuda!"

Objavljeno: 03.08.2011. 11:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Uoči sutrašnje utakmice protiv moćnog Dinama iz Bukurešta nogometaši varaždinskog prvoligaša puni su optimizma, ali i svjesni da je pred njima teška utakmica. Unatoč odličnom rezultatu iz prve utakmice, susret je to Davida i Golijata. Cijela momčad  Varaždinaca vrijedi kao najbolji napadač Rumunja Gabriel Torje.

>> Prodaja ulaznica za utakmicu NK Varaždin – Dinamo Bukurešt

Dečki već nekoliko mjeseci nisu dobili plaću, ali odigrati će kao da im je ovo posljedna utakmica karijere. Mladi napadač Mario Sačer koji je u prvoj utakmici pobjegao Dinamovoj obrani i smanjio na 2-1 optimistično je kazao.

- Očekujem povoljan rezutat i naravno prolazak. Iako plaću nismo dobili od ne znam kad, atmosfera u ekipi  je odlična  i spremni samo se boriti do kraja - rekao je brzonogi Sačer.

Davor Vugrinec koji je svojim pogotkom izjednačio rezulat u Bukureštu, mnogo je oprezniji u svojoj izjavi s obzirom na poznavanje  snage protivnika koji je dominirao u prvoj utakmici.

- Oni su veliki favoriti, nakon prve utakmice, u kojoj su nas nadigrali. Rezultat nam daje nadu, ponajviše uz njihov loš dan i uz naš najbolji. Svaki od nas bi morao odigrati svoju najbolju utakmicu, oni su iznimno ozbiljna ekipa i imali su jako velike planove ove sezone. Nećemo se predavati, ali moralo bi nam se puno toga poklopit - oprezan je kapetan Varaždinaca.

Veliki problem u prvoj utakmici  za Varaždince bio je Bukureštanski krilni napadač Gabriel Torje, kojeg je obrana Varaždinaca "ukrotila" tek na samom kraju utakmice. U toj obrani je zapaženu ulogu imao Alen Gluhak koji je debitirao od prve minute u službenom susretu.

- Bit će teško, oni su ozbiljna, prava ekipa, što tiče Torjea nije na meni da ga zaustavljam već je to zadatak cijele  ekipe. Uštopati ga će biti iznimno teško, jer je prava klasa - kazao je Gluhak.

Vratar Denis Krklec, koji je u prošlotjednom dvoboju bio pravi junak Varaždina, obranivši jedanaesterac Danciulescom i više puta odlično interveniravši i uklonivši  udarce Dinamovaca, ističe da je najvažniji početak utakmice.

- Moramo dobro ući u utakmicu, borbeno,bez straha. Dinamo od početka  kreće furiozno i agresivno. Moramo izdržati njihov nalet prvih 15 minuta, ako izdržimo sve je moguće.

Varaždinci su trenutno  posljednja  momčad na tablici prve lige, "ranjeni vuk", kao iz grba Dinama Bukurešt, ali u četvrtak nema što za izgubiti. Mladi napadač Dominik  Glavina poziva publiku da im budu velik motivator.

- Idemo odigrati jednu dobru utakmicu i napraviti čudo pred domaćom publikom koju pozivam u što većem broju da nas bodre i budu naš dvanaesti igrač - zaključio je Glavina.

Trener Samir Toplak je "realni optimist"

Trener Varaždinaca uoči utakmice ističe da je Dinamo bez ikakve dileme veliki favorit ali i naglašava da njegova ekipa "neće skinuti gaće".

- Dinamo je top ekipa s nekoliko top europskih igrača koje traže Chelsea i Real Madrid. Imaju fantastičnu individualnu kvalitetu no mi imamo nešto što je u momčadskom sportu možda i najbitnije - kolektiv. Imamo pravo nadati se da na domaćem terenu uz pomoć navijača možemo doći do pobjede! Očekujte "fajtersku" utakmicu jer mi ćemo, unatoč tome što imamo povoljan rezultat iz prve utakmice, krenuti na pobjedu i pokazati zube našim protivnicima - naglasio je Toplak.

Komentari