Varaždin: Mons. Mrzljak proslavio 15. obljetnicu biskupskog ređenja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.02.2014. 10:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Biskupija-varazdinska.hr

U prigodi proslave svetkovine blaženog Alojzija Stepinca, suzaštitnika Varaždinske biskupije, varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je u ponedjeljak 10. veljače misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

Uoči mise biskup Mrzljak blagoslovio je dva nova kipa postavljena na pročelju katedrale. Uz već ranije postavljene kipove biskupijskih zaštitnika, sv. Marka Križevčanina i bl. Alojzija Stepinca, blagoslovljeni su kipovi hrvatskih blaženika - laika Ivana Merza i s. Marije od Propetog Isusa Petković. Svi kipovi rad su akademskog kipara Nikole Šanjeka iz Varaždina.

Na početku slavlja generalni vikar mons. Ivan Godina uime Varaždinske biskupije čestitao je biskupu Mrzljaku 15. obljetnicu biskupskog ređenja te mu na dar predao novu misnicu. Biskup Mrzljak, koji je 19. siječnja navršio 70 godina, za biskupa je zaređen 6. veljače 1999. godine u zagrebačkoj katedrali gdje je zaređen i za svećenika prije 45 godina, 1969. godine.

Prije mise održan je u dvorani Biskupskog ordinarijata redovit mjesečni svećenički susret. Gost susreta bio je mons. dr. Juraj Kolarić koji je govorio o temi "Svjedoci svjetlosti.
>>Mons. dr. Juraj Kolarić u Varaždinu o mučenim i ubijanim zbog vjere

Komentari