ugodna radna posjeta

Varaždin posjetili članovi Parlamenta iz Republike Gruzije

Objavljeno: 01.06.2017. 18:32

Zadnja izmjena: 01.06.2017. 18:35

Danas je u sklopu boravka u Hrvatskoj grupa članova parlamenta Republike Gruzije posjetilo Varaždin, a u Gradskoj vijećnici primila ih je povjerenica Vlade Dragica Đula.

Zajedno s članovima parlamenta Gruzije u Varaždinu će boraviti i NJ.E. Zaza Kandelaki, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Gruzije u Republici Hrvatskoj. Tom je prigodom upriličena i smjena straže Varaždinske građanske garde. Nekoliko riječi uputula je Tamar Khulordava, voditeljica Gruzijsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Parlamentu Gruzije koja je istaknula kako su svi članovi impresionirani onime što su do sada vidjeli i čuli. 

- Članovi parlamenta Gruzije u radnoj su posjeti ovog tjedna Hrvatskoj. Suradnja između naše dvije zemlje vrlo je bitna, jer je cilj Republike Gruzije da jednoga dana postane ravnopravna članica Europske unije. Hrvatska je nedavno postala članica i ima vrlo specifična iskustva za podijeliti što nama jako puno znači s obzirom da smo i mi krenuli ovim jako kompliciranim putem. Jako smo sretni što smo posjetili Hrvatsku, a pogotovo grad Varaždin jer nam je jako bitno da vidimo kakav utjecaj ima ulazak u EU i na ovakvom konkretnom primjeru grada i ljudi koji žive u njemu. - rekla je Tamar Khulordava.

Važnost ove posjete komentirala je i Vladina povjerenica Dragica Đula.

- Meni je danas izuzetno drago da su nas posjetili kolege iz Gruzije, srdačno smo ih dočekali, to je ujedno i meni čast kao povjerenici, a isto i za Hrvatsku. Došli su iz sabora ovdje k nama gdje smo ih upoznali sa svime što se je do sada realiziralo u Varaždinu europskim novcem, ali i ono što nas još čeka. Prema njihovim reakcijama, oni su oduševljeni jer smo mi prošli prilagodbu prijelaska u Europsku uniju, a oni to prolaze i ja mislim da će njima ovo iskustvo zlata vrijediti.- kaže Dragica Đula.

Posjeti su još nazočili i zastupnici Beka Natsvlishvili, član Gruzijsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Parlamentu Gruzije, član Odbora za Europske integracije u Parlamentu Gruzije, Alexander Kantaria, član Gruzijsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Parlamentu Gruzije, Meri Kirvalidze, stručna služba Parlamenta Gruzije i savjetnica u pratnji Damira Boljata, tajnika Hrvatsko-gruzijske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru.

Komentari