HNK HAJDUK - NK VARAŽDIN

Varaždin u prvom dijelu deklasirao Hajduk, a u drugom dijelu strepio do samog kraja

Objavljeno: 16.06.2020. 20:41

Zadnja izmjena: 16.06.2020. 20:56

Sadržajna i zanimljiva utakmica Varaždina i Hajduka na Poljudu u sklopu 29. kola HT Prve lige i pobjeda Varaždina 2:3. U prvom dijelu Varaždin je deklasirao Hajduk i poveo s tri gola razlike, da bi se u drugom dijelu povukao i do samog kraja strepio.

U prvom dijelu prvog poluvremena na terenu je bolje izgledala momčad Varaždina, imala je više loptu u svojim nogama i više je napadala. Primjetan je bio veći angažman varaždinskih igrača i sve je to rezultiralo kontranapadom u 19. minuti u kojem Obregon precizno pronalazi Drožđeka koji postiže gol za 0:1.Drugi udarac na gol Hajduka u 24. minuti i već je 0:2 za Varaždin, Mamić s ruba šesnaesterca pronalazi lijevi kut Hajdukovog gola. Hajduk od drugog gola više pritišće Varaždin ali jedanput  Nevistić odlično reagira, a drugi puta je hajdukov napadač  bio neprecizan. Oko 30. minute Varaždin se malo i zatvorio i prepustio Hajduku igru. Međutim, vrebaju iz kontranapada i u 32. minuti imaju izglednu priliku, a u 35. minuti ponovo Obregon opasno puca ali izravno u hajdukovog golmana. U 40. minuti minijatura Posavca u šesnaestercu Hajduka i Drožđek nije imao težak posao s pet metara, rezultat je 0:3. U 43. minuti Nevistić ponovo odlično brani i Varaždin i daljeima visoko vodstvo.

Drugo poluvrijeme Varaždin je ušao prilično povučen i već u 49. minuti i Višković smanjuje vodstvo Varaždina na 1:3. Varaždinci su se malo oslobodili i u 52. minuti Obregon iz kontranapada pogađa vratnicu. Varaždin i dalje igra podređenu ulogu i pokušava kontranapadima ugroziti vrata Hajduka. U 65. minuti Nevistić ponovo odlično brani udarac iz daljine. Igra je ušla u malo mirnije vode ali Caktaš je  u 74. minuti s dvadesetak metara preko varaždinske obrane prevario Nevistića za 2:3. Tempo susreta pada jer su obje momčadi sve umornije. 

Komentari