Varaždinac Robert Hranj je novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice

Objavljeno: 27.10.2012. 18:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Orbis.org

Hrvatska ratna mornarica od 1.studenoga dobiva novog zapovjednika, komodora Roberta Hranju. On će na čelnoj funkciji zamijeniti kontraadmirala Antu Urlića koji je Hrvatsku ratnu mornaricu vodio posljednjih šest godina.

Hranj je rodom iz Varaždina a školovao se i na američkim vojnim učilištima dok je posljednjih godina boravio u stalnoj misiji Republike Hrvatske pri sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

- Novina ima, kao i u svakom poslu, međutim ono što sam ovih dana imao prilike vidjeti tijekom primopredaje je da preuzimam mornaricu u vrlo dobrom stanju, mornaricu koja je sposobna izvršavati sve zadaće u skladu s Ustavom i odredbama zakona - rekao je Hranj.

Naš Varaždinac pohvalio se da je dugi niz godina proveo u mornarici u Splitu, pomorac je od svoje 15. godine.

- Završio sam mornaričke škole ovdje, radio sam na brodovima HRM-a, bio zapovjednik broda i sad se, nakon jednog prilično širokog kruga, ponovo vraćam tamo gdje sam počeo vojnu karijeru - ističe Hranj.

 Kontraadmiral Ante Urlić odlazi na novu dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera, a kako sam kaže, zadovoljan je jer je ostvario sve zacrtane ciljeve.

Izvor: Portal53.hr

Komentari