Varaždinci sa reprezentacijom ribiča na SP u Češkoj

Piše: evarazdin

Objavljeno: 19.09.2012. 19:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na rijeci Moravi u Češkoj prošlog tjedna održano je 59. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe na plovak za seniore, a na prvenstvu je sudjelovao Varaždinac Davor Florijanić...

Rijeka Morava sporo je tekuća voda, dubine oko 3 do 5 metra i na njoj se održava mnogo natjecanja tokom godine. Od ribe se lovi najviše uklija, krupna deverika, mali somovi, šaran i riječne ribe poput mrene, klena, krupatice i podusta ali sporadično.

Ovaj put je glavna riba bila sitna uklija, a malo je bilo bonus ribe poput velikih deverika od 1 do 2 kilograma. Tehnika za lov je bio kratki direktaš ili skračena šteka za ukliju, šteka od 13 metara i match ili bolonjez sa plovkom od 10 grama do 20 grama za krupniju ribu.

Nakon 5 dana treninga i porasta vodostaja rijeke, natjecanje je održano kroz dva dana ribolova. Nastupilo je 37 reprezentacija iz cijelog svijeta, a Hrvatska reprezentacija je osvojila 12. mjesto. Za reprezentaciju su nastupili Dejan Vondrak, Josip Kutlić, Davor Florijanić, Darko Kolarić, Zlatko Kračun i Siniša Vereš kao natjecatelji, a vodili su ih kapetan Željko Trbović, trener Kristijan Kosmačin  i logističar Giovani Villa.

Komentari