Varaždinci uspješni na državnom prvenstvu u standardnim plesovima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.01.2013. 14:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U subotu, 26. siječnja u organizaciji Plesnog kluba "Habanera" Krapina i Hrvatskog sportskog plesnog saveza održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima. U prepunoj dvorani u Krapini brojni plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz varaždinskog plesnog kluba "Harmony" na državnom natjecanju nastupilo je 8 plesnih parova raspoređenih u četiri starosne kategorije i na zadovoljstvo Harmonyjevih navijača 6 parova ušlo je u finale.

Uz glasno bodrenje publike odvijale su se završne borbe za osvajanje najviših mjesta, a nakon vrlo zanimljivih i atraktivnih finalnih nastupa Sportski plesni klub "Harmony" ostvario je fantastičan rezultat. Plesači varaždinskog kluba na državnom prvenstvu u standardnim plesovima osvojili su 1 naslov državnih prvaka, 2 naslova viceprvaka, te po jedno treće, četvrto, šesto, osmo i deseto mjesto.

Naslov državnih prvaka tako je, prema svim očekivanjima, i ove godine izborio najperspektivniji varaždinski i hrvatski plesni par Iva Risek i Vedran Sraga u kategoriji starije mladeži. Nadalje, drugo mjesto i naslov vice prvaka Hrvatske osvojili su Lucija Sabolek i Tin Sanjković u kategoriji starije mladeži i Valentina i Marinko Patafta u kategoriji veterana, dok su treću stepenicu pobjedničkog postolja dohvatili Emina Mušanović i Alen Lesjak u kategoriji odrasli.

U brojnoj i vrlo jakoj konkurenciji plesnih parova sjajan nastup i ulazak u finale iz Harmonyja još su izborili i Tihana Vusić i Jurica Kavran – četvrti u kategoriji mladeži, Lora Lonić i Bruno Gale – šesti u kategoriji starije mladeži, Helena Vincek i Ivan Jarnec – osmi u kategoriji mladeži i Adriana Mušanović i Mateo Krcić – deseti u kategoriji odrasli.

Osvajanjem naslova državnih prvaka odnosno vice prvaka Iva i Vedran, i Lucija i Tin kvalificirali su se na europsko i svjetsko prvenstvo koji će se sredinom i krajem godine održati u Španjolskoj odnosno Rumunjskoj.

Ostvareni rezultati odraz su izuzetno kvalitetnog rada u Sportskom plesnom klubu "Harmony", ali isto tako i talenta varaždinskih plesača, a u globalu i interesa ovog dijela Hrvatske za ples i sportski ples.

Natjecanju je prisustvovao i varaždinski plesni studio “Takt” kojeg su predstavljala 4 plesna para. 

U kategoriji mlađe mladeži natjecali su se Marko Srpak i Lara Šmic te Luka Herceg i Lana Miketek, u kategoriji mladeži Balint-Mate Temesvari i Paula Hude, dok su se u kategoriji starije mladeži natjecali Nikola Kozulić i Hana Piskač.

Najbolji rezultat za Plesni studio “Takt” ostvarili su predstavnici u kategoriji mladeži Balint-Mate Temesvari i Paula Hude. Oni su osvojili srebrno odličje u kategoriji mladeži te naslov viceprvaka Hrvatske u standardnim plesovima za 2013. godinu. Time su ponovno pokazali da se od ovog perspektivnog i mladog plesnog para mogu očekivati odlični rezultati i u budućnosti.

Komentari