Grad Varaždin

Varaždinki Dunji Pavelić Bezjak u Mariboru dodijeljeno visoko javno priznanje

Objavljeno: 20.10.2023. 11:57

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 11:57

Foto: Grad Varaždin

Profesorica Dunja Pavelić Bezjak, rođena Varaždinka koja dugi niz godina živi i radi u Mariboru primila je visoko javno priznanje – Srebrni grb grada Maribora.

Na svečanosti povodom Dana grada, kojom se proslavila 859. obljetnica prvog pisanog spomena Maribora u Sloveniji,  Srebrni grb grada Maribora uručio joj je gradonačelnik Sašo Arsenovič.

U obrazloženju priznanja Dunji Pavelić Bezjak ističe se kako je ona neumorna veleposlanica hrvatske kulture u Sloveniji i slovenske kulture u Hrvatskoj koja više od dvadeset godina povezuje ljude i mjesta obiju zemalja.

- Jako sam sretna zbog nagrade. 30 godina sam radila bez ikakvih vanjskih poticaja, samo iz nekog dubokog unutarnjeg uvjerenja. Željela sam uspostaviti novi način suradnje i mislim da sam u tome uspjela. Za to vrijeme sam upoznala brojne ljude koji su mi otvorili mnoga vrata, što je dijelom i rezultat činjenice da sam uvijek bila uvjerena da radim pravu stvar, u što su se očito uvjerili i drugi - rekla je Dunja Pavelić Bezjak nakon primanja nagrade.

Na visokom priznanju čestitali su joj  i Šime Ivanjko, počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Sloveniji zatim Koraljka Čeh, predsjednica Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru, a čestitku je uputio i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Komentari