Varaždinska županija educirala službenike koji obavljaju poslove protokola

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.06.2014. 10:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Službenici koji obavljaju  poslove protokola u Varaždinskoj županiji, ali i  u gradovima i općinama, te načelnici pojedinih općina s područja Županije imali su priliku slušati predavanje na temu: „Pojam protokola i uloga županija i općina u organizaciji protokolarnih posjeta i programa“.

Predavanje je održao predstojnik Ureda za protokol Hrvatskog sabora Zdeslav Perković, inače nekadašnji zamjenik ravnatelja Državnog protokola.

U vrlo zanimljivom predavanju moglo se čuti što je zapravo protokol, koja mu je svrha, koja su pravila ophođenja i ponašanja u protokolarnim prigodama, na koji način dočekivati domaće i strane delegacije, a govorilo se  i važnosti temeljite pripreme događaja kako bi se izbjegle neželjene situacije.

Sudionici seminara izrazili su veliko zadovoljstvo održanim seminarom izrazivši nadu kako će takvih edukacija biti još jer iako se čini da je vođenje protokola jednostavna stvar,  svaka prigoda ili organizacija nekog svečanog događaja zahtijeva drugačije pisanje pozivnice, postavljanje stola, preseans sjedenja te stil odijevanja.

Seminar je održan u Županijskoj palači, a organizator je bila Varaždinske županija.

Komentari