Varaždinska županija u vrhu po broju darivanja krvi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.10.2013. 11:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Varaždinska županija

U okviru obilježavanja 135 godina rada i djelovanja Hrvatskog Crvenog križa te 20 godina međunarodnog priznanja kao samostalnog nacionalnog društva, ali i 60 godina darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije podijelilo je 24. listopada priznanja za stotinjak višestrukih darivatelja krvi, kao i obitelji višestrukih darivatelja krvi Varaždinske županije.

Predsjednik DCK Varaždinske županije Nebojša Buđanovac tom se prilikom zahvalio dobrovoljnim darivateljima napomenuvši kako se ljubav prema bližnjemu manifestira upravo kroz davanje te kako je "davati važnije nego primati".

Za 35 puta darivanu krv žene su dobile mali srebrni znak, za 55 puta veliki srebrni znak, a za 75 puta zlatni znak. Muškarci su za 55 puta darivanu krv dobili mali srebrni znak, za 75 puta darivanu veliki srebrni znak, za 100 puta darivanu krv zlatni znak, a za 150 puta plaketu, a podijeljene su i obiteljska zahvalnica, jubilarna zahvalnica i završna zahvalnica.

Na ovaj je način zahvaljeno svim donatorima koji su doprinijeli da na širem varaždinskom području uvijek ima krvi i da je naša županija pri vrhu po broju donacija krvi.

Rekorder, na jučerašnjoj dodjeli, bio je Antun Herceg koji je dobio posebno priznanje za 150 davanja krvi. Herceg je rekao da već 30 godina daruje krv te da nikada nije bio bolestan.

Svečanost je glazbenim programom upotpunio nastup vokalnog ansambla "Sakcinski" iz Ivanca.

Na svečanosti su sudjelovali predstavnici Varaždinske županije, Varaždina i Ludbrega.

Komentari