rješenje za 200 mališana

Varaždinske Toplice korak bliže izgradnji novog dječjeg vrtića, danas potpisan ugovor za...

Objavljeno: 10.07.2023. 13:40

Zadnja izmjena: 10.07.2023. 13:43

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu Varaždinskim Toplicama dodijelilo najveći mogući iznos potpore u visini od 1,1 milijun bespovratnih eura, u ponedjeljak je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije  za izgradnju dječjeg vrtića.

Ugovor vrijedan 32,150 eura s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš.

- Danas je veliki dan za naš grad. Imamo doista veliku potrebu za dječjim vrtićem, a sada smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju, znači do građevinske dozvole, za izgradnju novog dječjeg vrtića u Smart kvartu. Izradu projektne dokumentacije financirat ćemo našim proračunskim sredstvima. Ne treba, vjerujem, posebno naglašavati koliko je ovaj projekt značajan, a njime još jednom dokazujemo da su nam djeca i mladi u fokusu – kazala je gradonačelnica.

Rješenje za 200 mališana

Dodala je da će se izgradnjom novog dječjeg vrtića osigurati uvjeti za ugodan boravak djece u vrtiću te kvalitetno učenje i obrazovanje. Ivan Vindiš izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

- Dobili smo projektiranje, izradu glavnog projekta, građevinsku dozvolu, uključivu svu dokumentaciju za dječji vrtić u Varaždinskim Toplicama. Činjenica je da je to veliki projekt i drago nam je te jedva čekamo da to odradimo na vaše i naše zadovoljstvo – rekao je.

Kada bude izgrađen, u novi će se dječji vrtić moći smjestiti 200 mališana.

Komentari