naglasci proračuna

Varaždinske Toplice donijele proračun: Smart kvart ostaje u fokusu, evo što još

Grad Varaždinske Toplice jučer je održao sjednicu na kojoj je prihvaćen proračun za 2022. godinu u iznosu od ukupno 37,8 milijuna kuna, od čega je za razvojne projekte planirano ukupno 8,5 milijuna kuna...
Objavljeno: 14.12.2021. 08:57

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 08:57

Na području Varaždinskih Toplica gradit će se novo stambeno naselje za rješavanje stambenog pitanja mladih s područja grada, za što će se u Proračunu za 2022. godinu izdvojiti milijun kuna.

Grad Varaždinske Toplice jučer je održao sjednicu na kojoj je prihvaćen proračun za 2022. godinu u iznosu od ukupno 37,8 milijuna kuna. Od toga je za razvojne programe planirano 1,3 milijuna kuna za revitalizaciju perivoja M.R. Strozzi, 1,1 milijun za izradu tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije, 6,1 milijun kuna za rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu gospodarske zgrade u dječje jaslice te milijun kuna za stambeno naselje Smart kvart.

Radi se, naime, o samoodrživom kvartu koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala, a na nedavnoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća ministar Darko Horvat gradonačelnici uručio ugovor o darovanju državnog zemljišta na kojem će se Smart kvart izgraditi. 

Gradonačelnica je rekla kako im je tim projektom cilj zadržati postojeće stanovništvo, te privući doseljavanje mladih. - Želimo implementirati projekte koji se odnose na obnovljive izvore energije, a jedna od najvažnijih stvari su niski troškovi stanovanja što bi mogao biti i glavni razlog i prednost života u Varaždinskih Toplicama - rekla je Ratković.

'Toplice su gradilište'

Na području Varaždinskih Toplica traju radovi na aglomeraciji te se radi i na razvoju turizma, a župan Anđelko Stričak na nedavnoj je sjednici glede toga irazio zadovljstvo. - Prije se uvijek pričalo o mogućnostima razvoja grada, a danas govorimo o velikom gradilištu. Ove godine je izdano 11 građevinskih, uporabnih i lokacijskih dozvola, a sve se odnose na investicije vezane uz Županiju i državne tvrtke i sve to govori u prilog tome koliko se radi - rekao je.

Komentari