9.put zaredom...

Varaždinske Toplice: vjernici uz molitvu i pjesmu na 9. Križnom putu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2018. 08:47

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 08:47

U Varaždinskim Toplicama na Cvjetnicu je i ove godine, 9. puta zaredom, održan Križni put. Posebnost ovog Križnog puta je da sudionici svake godine prolaze drugom rutom, kako bi u tri godine svako naselje Varaždinskih Toplica imalo priliku dočekati vjernike.

– Ove godine put nas je odveo preko Lukačevca, Jarki i Martinkovca ponovno do župne crkve svetog Martina biskupa u Varaždinskim Toplicama. Dolazak u Lukačevec bio je posebno svečan, obzirom na to da su mještani na prostoru gdje se godinama nalazio drveni križ, postavili pil pa smo ga po dolasku blagoslovili. Pil je posvećen blaženom Alojziju Stepincu te će na tom prostoru mještani moći u održavati svete mise. Naselja koja smo obišli imaju mnogo vjerskih obilježja, a svako od njih poslužilo nam je kao jedna od postaja Križnoga puta – rekao je toplički župnik Stjepan Mostečak.

Ove godine na križnom putu okupilo se oko 150 vjernika, mladih i starih, unatoč nešto lošijem vremenu.

– Iako nas je pratilo prohladno vrijeme cijeli je Križni put protekao u pobožnosti uz molitvu i pjesmu. Ovo je još jedan od načina na koji se župljani međusobno povezuju i zbližavaju bez obzira iz kojeg naselja dolazili – zaključio je župnik Mostečak.

Komentari