Varaždinski odbojkaši do boda nakon dvosatnog trilera

Objavljeno: 03.03.2012. 19:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

Odbojkaši Varaždin Volleya u subotnjem susretu protiv Vukovara stigli su do boda, dok su se njihovi protivnici kući vratili s dva. Nakon dva sata igre Varaždinci su u dvorani na Dravi poraženi 3-2 u setovima...

U prvom setu Vukovarci su preuzeli incijativu i na samom se početku uspjeli odvojiti na plus četiri. Stečenu su prednost održavali do sredine seta, te se pod kraj seta odvojili na 22-15. No, Varaždinci rade seriju od 5-0 i približavaju se samo na minus dva. U samom finišu Vukovar se konsolidirao i set priveo u svoju korist, rezultatom 25-21.

Vukovar je u drugom setu poveo 3-0, no varaždinski odbojkaši su izjednačili na 5-5 te uspjeli prijeći u vodstvo od 10-5. U nastavku seta puleni Tome Pauna odvojili su se na plus deset i set mirno priveli kraju. Završilo je 25-15 za Varaždina Volley, čime su izjednačili ukupni rezultat na 1-1.

Treći set od samog početka je bio izjednačen, a Varaždin Volley se uspio odvojiti na 9-7. Gosti u nastavku dodaju gas i prelaze u vodstvo od plus dva, kasnije se ozbiljnije odvajaju na 20-15 i osvajaju  drugi bod rezultatom 25-20.

Obje momčadi ušle su koncentrirano u četvrti set pa se nitko na samom početku nije uspio ozbiljnije odvojiti. Prednost od jednog do dva poena bila je na strani odbojkaša Tome Pauna, a  pod kraj seta Varaždinci su se uspjeli odvojiti na 21-17. Varaždin Volley prednosti je održavao do samog kraja, osvojivši četvrti set rezultatom 25-18.

Krenulo se tako u pet set, a gosti su poveli 5-0 i u nastavku prednost digli na 10-1. Shodno stečenoj prednosti osvojili su Vukovarci treći bod rezultatom 15-8.

Trener Varaždinaca Tomo Paun bio je razočaran što je njegova ekipa stigla samo do boda.

- Ne znam što se dogodilo u posljednjem setu. Pokazalo se opet da smo prezeleni- rekao je trener Varaždin Volleya Tomo Paun.

Gostujući trener Rudolf Tomić nije bio previše ushićen što je njegova ekipa stigla do dva boda.

Mi smo puno iskusnija ekipa što je na današnjem susretu bilo presudno- istaknuo je trener Vukovara Rudolf Tomić.

Ovim porazom varaždinski odbojkaši ostali su na predposljednjem mjestu, a već u srijedu čeka ih novi izazov, kada Varaždinci igraju zaostalu utakmicu u Opatiji protiv istoimenog domaćina.

 

Komentari