Pokemon GO Hrvatska

Varaždinski programeri Pokemonima posvetili web stranicu i forum: „Neki u tjedan dana prohodali 100 km“

Objavljeno: 21.07.2016. 09:06

Zadnja izmjena: 21.07.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Tim mladih programera iz Varaždina kreirao je mrežnu stranicu namijenjenu trenutno najpoznatijoj igrici za mobilne uređaje – Pokemon GO. Osim mrežne stranice, izradili su i pripadajući forum kojim, kako kažu, namjeravaju razviti community i privući igrače radi razmjene iskustva.

Planetarno popularni Pokemon GO širi se i skuplja sve više obožavatelja – dokazuje to i novoizrađena mrežna stranica Pokemon GO Hrvatska i pripadajući Forum.

– Forum je namijenjen svih igračima iz Hrvatske jer trenutno ne postoji nijedan drugi forum. Većina je išla s kreiranjem grupa na Facebooku, no one, iako su dobre za instant komunikaciju, ne pružaju know-how i odgovore na najčešća pitanja (FAQ). Ako i pružaju, ti postovi s vremenom padnu u zaborav zbog drugih postova. – kažu osnivači Moreno Grgurić, Sanjin Vučković, Tomislav Šulc i Matko Tomljanović, Požežani koji su nakon studiranja na varaždinskom FOI-ju tu i ostali.

>> ANKETA Nije bilo teško pronaći Varaždince u 'lovu' na Pokemone - evo što kažu...

Ideja je, tvrde mladi varaždinski programeri, došla i zbog ogromnog interesa igrača s područja RH: – Smatramo da će se uskoro pojaviti potreba za većim marketinškim aktivnostima.

– Igra je koncipirana vrlo dobro jer je uloženo mnogo vremena i truda. Gotovo je savršeno odrađena. Mnogo negativnih komentara na početku bilo je zbog konstantnog padanja servera. To je sad popravljeno pa su se svi 'uhvatili' za to što ljudi, šećući ulicama, ne gledaju ispred sebe. – vjeruju programeri.

Ističu i drugu stranu priče: – Ljudi se kreću i ovo je zapravo jedinstveni uspjeh u rješavanju pretilosti kod mladih. Neki su već podijelili sliku na kojoj se vidi da su prohodali i više od 100 km u tjedan dana igranja. To je gotovo nevjerojatno.

Komentari