Varaždinski Rotaract club nastavlja s humanitarnim akcijama

Piše: eVz

Objavljeno: 08.11.2012. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Mladi su Varaždinci ponovno pokazali svoj humanitarni karakter. Naime, članovi Varaždinskog Rotaract cluba već niz godina surađuju s Domom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sveti Nikola“, te im na razne načine, bilo donacijama u hrani, igračkama ili opremi pomažu u daljnjem radu.

Ovih su dana posjetili mališane i njihove majke te ih razveselili i olakšali im učenje i boravak u Domu. Donacijom jednog potpuno opremljenog računala, te osposobljavanja dvaju računala koja su postojala u Domu, uvelike su pomogli mališanima koji u današnje vrijeme teško mogu pisati školske zadaće i učiti bez pristupa tehnologiji.

Rotaract klub Varaždin čini dvadesetak studenata i mladih ljudi koji svojim humanitarnim radom pomažu lokalnoj zajednici.

Varaždin je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima ustanovu poput Utočišta Sveti Nikola u kojoj pomoć mogu potražiti majke s djecom, žrtve obiteljskog nasilja. Kako bi im barem malo olakšali boravak, Rotaract club Varaždin nastavit će s humanitarnim akcijama namijenjenim upravo njima. 

Komentari