Varaždinski triatlonci sa državnog prvenstva donijeli četiri medalje

Piše: evarazdin

Objavljeno: 22.05.2012. 12:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Šesteročlana ekipa varaždinskih triatlonaca u sastavu Ladislav Gregorinčić, Mićo Duspara, Mladen Meštrović, Mladen Stecević, Jelena Sekelj i Karlo Jurec sa državnog prvenstva u Donjoj Stubici vratila se sa četiri medalje.

Muški dio ekipe natjecao se na najtežoj duatlon utrci u Hrvatskoj, klasičnom duatlonu. Disciplina je to koja se sastoji od 10 km trčanja, 32 km bicikla i još 5 km trčanja, a sve to začinjeno zagorskim bregima. Na startu klasičnog duatlona stalo je 49 natjecatelja.

Mladen Meštrović osvojio je prvo mjesto u kategoriji veterana 1, dok je Ladislav Gregorinčić bio drugi u kategoriji veterana 2. Karlo Jurec uspješno je nastupio u kategorji seniori 1, najtežoj kategoriji.

Nakon starta klasičnog duatlona održana je i utrka super sprint duatlona za juniore, kadete i građane u kojoj je Jelena Sekelj osvojila prvo mjesto u kategoriji građani. Utrka super sprint duatlona sastoji se od 2,5km trčanja, 10km bicikla i 1,25km trčanja.

Muška ekipa TK042 na državnom prvenstvu u klasičnom duatlonu osim pojedinačnih nagrada osvojila je i treće mjesto ekipno.

Medalje s duatlona u Labinu, kros triatlona u Varaždinskim Toplicama i duatlona u Donjoj Stubici odličan su uvertira za drugi po redu Triatlon Varaždin, koji će se održati 3. lipnja na Aquacity-u.

Komentari