Varkom povećao cijenu "kante" za čak 84 posto

Objavljeno: 09.01.2014. 08:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

U moru svakodnevnih poskupljenja, Varaždince je nemalo iznenadilo novo poskupljenje na računima Varkoma.

U redakciju su nam se javili zabrinuti sugrađani koji negoduju zbog poskupljenja "kante" za čak 84 posto. Kao što je vidljivo iz poslanih računa za rujan, listopad i studeni u 2013. godini, cijena "kante" porasla je s 28,50 kuna, kolika je bila u rujnu, na 52,50 kuna, koliko je iznosila za listopad i studeni.

Stavka "skupljanje i odvoz otpada" s jedinicom mjere "kanta", osim povećanja cijene promijenila je i naziv u "gospodarenje komunalnim otpadom".

– Varkom je cijenu zbrinjavanja otpada podigao bez ikakva objašnjenja i informiranja javnosti. Mislim da je ovo vrlo sramotan potez osobito ako se sjetimo da živimo u vrlo teškim vremenima siromaštva i nezaposlenosti. Mi moramo paziti na svaku kunu, a Varkom si je istovremeno izgradio novu zgradu milijunske vrijednosti. Sad su nam bez ikakvog objašnjenja podigli cijenu zbrinjavanja otpada. Opet nas male, obične građane nitko ništa ne pita, a mi to moramo plaćati – rekli su nam zabrinuti Varaždinci.

O čemu se točno radi te zašto je promijenjeno ime stavke o zbrinjavanju otpada i povećana cijena "kante", pitali smo nadležne u Varkomu.

- Cjenikom koji je važio u mjesecu rujnu pod stavkom "skupljanje i odvoz otpada" obuhvaćene su usluge skupljanja i odvoza komunalnog otpada. Nakon toga, naplata javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Varaždina regulirana je temeljem Zaključka o davanju suglasnosti na primjenu novog cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Varaždina – rekli su iz Varkoma.

Takav zaključak donio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Povećanje cijene "kante", kako su objasnili u Varkomu, posljedica je nove dodatne usluge.

– Aktualna stavka "gospodarenje komunalnim otpadom" uz prije navedene usluge skupljanja i odvoza, sada obuhvaća i uslugu trajnog zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada, stoga je povećana i cijena kante - objasnili su iz Varkoma.

Tekst je prenesen iz Tjednika eVaraždin koji je izašao 3. siječnja 2014.

Komentari