DVD Gornji Kneginec

Vatrogasci evakuirali djecu iz kneginečkog vrtića i gasili požar

Objavljeno: 27.05.2016. 16:18

Zadnja izmjena: 27.05.2016. 16:22

Foto: Općina Gornji Kneginec

U Dječjem vrtiću Bubamara danas su kneginečki vatrogasci proveli akciju spašavanja i gašenja požara. No, nije bilo ništa kataklizmično, već je riječ o  javnoj vatrogasnoj vježbi evakuacije, gašenja požara i spašavanja.

U vježbi je sudjelovao ukupno 7 vatrogasca iz vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Kneginec.
Vježba je organizirana i provedena u skladu sa odlukom Zapovjedništva vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Kneginec, a u sklopu provedbe Plana rada Vrtića za 2016. godinu.

Elaborat, pripremu i provedbu vježbe vodio je zapovjednik DVD-a Gornji Kneginec Mario Grabar.

Na temelju Plana evakuacije i spašavanja Dječjeg vrtića Bubamara za centralni objekt, te potencijalnih rizika i opasnosti u vježbi je obrađen slučaj gašenja požara te provođenje spašavanja i evakuacije iz objekta.

Posebna pažnja posvećena je evakuaciji iz objekta vrtića i jaslica obzirom na naročito osjetljivu populacija u provedbi spašavanja i evakuacije. Ciljevi izvedene vježbe su praktična provjera Plana evakuacije Vrtića, uvježbavanje koordiniranog djelovanja zaposlenika Vrtića i vatrogasne postrojbe DVD-a, zapovijedanja na intervencijama, upoznavanje sa vatrogasnom opremom i tehnikom s kojom raspolaže vatrogasna postrojba DVD-a, a koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Osim vatrogasne vježbe u centralnom vrtiću, vatrogasna postrojba DVD-a Gornji Kneginec naknadno će odraditi još i vježbu evakuacije i spašavanja za djecu i zaposleno osoblje područnog objekta u Lužanu Biškupečkom.

Komentari