proračun veći od prošlogodišnjeg

FOTO Vatrogascima Brezničkog Huma 100 tisuća kuna za novo krovište i sanitarni čvor

Objavljeno: 26.02.2018. 18:25

Zadnja izmjena: 26.02.2018. 18:33

Proteklog se vikenda na redovitoj godišnjoj Skupštini DVD-a Breznički Hum okupilo stotinjak vatrogasaca, njihovih gostiju i prijatelja kako bi rezimirali prošlogodišnje aktivnosti vezane uz zaštitu i spašavanje od požara. Naime, vatrogasci DVD-a Breznički Hum ne tako davno pomagali su svojim sumještanima prebroditi probleme nastale obilnim poplavama, a prošle su godine 8 puta intervenirali spašavajući kuće, okućnice i goruće automobile.

- Prošle smo godine također pripremali i nove aktiivnosti te obavljali redovite obaveze, a ovogodišnjim je planom obuhvaćen dovršetak gradnje novih tuš kabina i wc-a. Najveći posao bit će vezan uz rekonstrukciju krova vatrogasnog doma, što ćemo osim redovitim putem pokušati isfinancirati i putem sredstava iz europskih fondova. Dokumentacija je već gotova, pa sada čekamo trenutak da se prijavimo na natječaj - rekao je predsjednik DVD-a Breznički Hum Ivan Ivančan

Dobra vijest je što je ovogodišnji Proračun vatrogasnog društva tri puta veći od prošlogodišnjeg i iznosi 100 tisuća kuna, a kada će troškovnik radova biti gotov znati će se da li će se predviđeni radovi na rekonstrukciji krovišta moći realizirati.

Uz sva tekuća pitanja, oni dugogodišnji i najvjerniji članovi primili su spomenice za svoj rad pa su tako priznanje za svojih 20 godina rada u DVD-u Breznički Hum primili Matija Jakopčić i Stjepan Hrković, za 30 godina Gordana Tukač, Franjo Bortek i Miro Pucak, za 40 godina Josipa Stanka Barbir i Ivan Jakopčić, dok je za 50 godina djelovanja i rada kao i za sveukupne vatrogasne zasluge Spomenicu primio Stjepan Vuraić, a u punopravno članstvo primljena je i vatrogaskinja Josephine Stephanie Grebert.

Komentari