NK ISTRA 1961 - NK VARAŽDIN

Večeras na Aldo Drosini utakmica istine - Istra 1961 ili Varaždin!

Objavljeno: 07.02.2020. 09:46

Zadnja izmjena: 07.02.2020. 09:46

Hrvatski telekom Prva liga otvara 21. kolo derbijem začelja između Istre 1961 i Varaždina. Vrlo važna utakmica za oba sastava jer onaj tko eventualno pobijedi ima veliku prednost u namjeri očuvanja prvoligaškog statusa.

Posljednji Varaždin i pretposljednja Istra 1961, sa svega po 12 skupljenih bodova, večeras od 18,00 sati pokušat će pokušati promijeniti negativne trendove. Puležani u susret ulaze s teškim porazom protiv Intera, u prošlom kolu, koji se također nalazi u zoni ispadanja, ali je sad velika četiri boda istred posljednjeg dvojca.

Prednosti i nedostaci

Istra igra bez njihovog ponajboljeg igrača, jer je vraćen s posudbe u Dinamo. Mario Ćuže stvarao je puno problema varaždinskoj obrani u oba protekla susreta. Varaždin u susret, u odnosu na prošli susret u Puli, ulazi pojačan, kako u igračkom kadru tako i u trenerskom kadru. Svi igrači Varaždina su na raspolaganju treneru Luki Bonačiću, a vrlo je važno i to da se u sastav vratio Jessie Guera Djou - važna karika varaždinskog sastava. Problem može biti u činjenici da je ozlijeđen Matija Špičić, pa će njegove obrambene zadatke morati preuzeti netko drugi.

Podsjetimo se da je Varaždin poražen u Puli u 3. kolu 3:1, do bi uzvratio u Varaždinu u 12. kolu pobjedom od 1:0.

Igrač prevage

Luka Bonačić, iskusni nogometni strateg s puno iskustva u utakmicama ovakvog naboja, sigurno će dobro pripremiti i posložiti varaždinsku ekipu, koja je objektivno kvalitetnija u odnosu na jesen.

- Tražim jednu promjenu u odnosu na prošlu utakmicu, jer sam nezadovoljan s kompletnom izvedbom. Nismo bili na nivou u utakmici s Hajdukom kao u prethodne dvije pripremne utakmice. Još moramo tražiti prvu jedanaestoricu, naglasio je, svoje dvojbe oko početnog sastava, Bonačić.

Svjestan je da će i Istra učinitti sve da dođe do bodova na svom terenu. - Vjerujem ako Jessie bude ok da mi imamo prednost. Mislim da ćemo s njim dobiti novu dimenziju i u igri u obrani i prema naprijed, dodaje Bonačić.

Javile su se i sumnje u raspored igranja utakmica, jer Varaždina je igrao u nedjelju s Hajdukom a već u petak igra u Puli protiv Istre 1961. Ali, trener Bonačić taj alibi potpuno odbacuje. Također, nad igračima je još uvijek "sjena" VAR-a s prošle utakmice.

- Nije problem u skraćenom tjednu, već je problem u nama. Nitko nije očekivao te jedanaesterce, a pogotove ne da će se nanizali čak tri. Napravili smo četiri pogreške,  igrači moraju biti malo opreznije i malo logičnije zaključivati u šesnaestercu. Bili smo na edukaciji za VAR i svi znaju da se sportne situacije vraćaju, naglašava Bonačić uvjeren u pozitivan rezultat na stadionu Aldo Drozina u Puli.

Vjerojatni večerašnji sastav NK Varaždin: Nevistić, Novoselec, Stolnik, Dejan Glavina, Prce, Guera Djou, Roca, Đurasek, Dominik Glavina, Posavec, Drožđek.

Komentari