Varaždinske Toplice

Veleposlanik Indije posjetio V. Toplice, najviše se razgovaralo o suradnji na kulturnom planu

Objavljeno: 10.02.2016. 18:01

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:08

Foto: Varaždinske Toplice

Veleposlanik Indije, Sandeep Kumar, posjetio je u srijedu Varaždinske Toplice gdje se zadržao nekoliko sati. Boravak je započeo na sastanku s gradonačelnicom Gorankom Štefanić i njenim suradnicima, zamjenikom Nedeljkom Mihalićem, potpredsjednikom Gradskog Vijeća Ljubomirom Svetecom te sanacijskim upraviteljem Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Damirom Mihalićem.

Upoznavši gosta s poviješću Varaždinskih Toplica, znamenitostima te osnovnim značajkama, gradonačelnica Štefanić većinu sastanka posvetila je gospodarskim temama i mogućnostima ulaganja u Varaždinske Toplice.

Veleposlaniku je predstavljen veliki projekt izgradnje nove turističke cjeline grada koja predviđa izgradnju novog hotela te raznih turističkih sadržaja od bazena, sportskih i rekreacijskih sadržaja do brojnih ugostiteljskih objekata kao i povećanje smještajnih kapaciteta. Riječ je o projektu koji bi trebao Varaždinskim Toplicama osigurati vodeću poziciju u regiji kada je u pitanju turizam. Inače, veleposlanik je brojnim pitanjima pokazao veliki interes za ovu temu o čemu je rekao da će upoznati poslovne ljude iz njegove Indije. Interes je pokazao i za poslovanje Specijalne bolnice s kojim ga je upoznao sanacijski upravitelj Damir Mihalić.

Nakon sastanka veleposlanik Kumar nastavio je obilazak grada. Posjetio je arheološke iskopine te Zavičajni muzej gdje ga je ravnateljica Spomenka Vlahović upoznala s izložbenim postavom Muzeja. Veleposlanik je posjet zaključio obilaskom Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

- Ovo je bio jedan od prvih posjeta veleposlanika koji tek upoznaje i stvara veze i poznanstva. Zadovoljni smo što je gospodin Kumar pokazao interes za naše razvojne planove i što će ih dalje prenijeti poslovnim ljudima. Razgovarali smo o mogućnostima suradnje i na ostalim područjima, a razgovaralo se i o konkretnom projektu na kulturnom planu - kazala je gradonačelnica Štefanić nakon posjeta veleposlanika Kumara.

Komentari