Potpisom ugovora postavljen temelj za Sveučilište Sjever?

Objavljeno: 26.10.2012. 15:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

U srijedu, 24. listopada 2012. godine Sveučilište u Rijeci, Medijsko sveučilište i Veleučilište u Varaždinu potpisali su Ugovor o suradnji, mentorstvu i partnerstvu u izgradnji Medijskog sveučilišta, što zapravo postavlja temelj i za otvaranje budućeg Sveučilišta...

Ugovorom se predviđa pomoć u izgradnji Medijskog sveučilišta, na temeljima Veleučilišta u Varaždinu kao moderne ustanove temeljene na izvrsnosti i kvaliteti, a uz potporu Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica.

Medijsko sveučilište zajednički će s mentorskim Sveučilištem u Rijeci izvoditi prediplomske studijske programe: 'Novinarstvo', 'Medijski dizajn' i 'Menadžment i poslovanje u medijima' te diplomske studijske programe:  'Odnosi s javnostima' i 'Poslovna ekonomija' sa smjerovima 'Turizam' i 'Međunarodna trgovina'.

Uz suradnju u izvedbi zajedničkih akademskih, znanstvenih i stručnih programa i projekata, Sveučilište u Rijeci provodit će mentorske radnje te postupke izbora u nastavna, znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja za potrebe Medijskog sveučilišta te će sustavno razmjenjivati studente i nastavnike, čime će promovirati europske vrijednosti multikulturalnosti i akademske mobilnosti odnosno surađivati na promicanju međunarodne, a posebno europske suradnje na poljima obrazovanja i znanosti.

Potpisivanju Ugovora kojeg su potpisali privremeni rektor Medijskog sveučilišta i dekan Veleučilišta u Varaždinu Marin Milković i Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, prisustvovali su i prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić, gradonačelnici Koprivnice i Varaždina Vesna Želježnjak i Goran Habuš, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Varaždina Natalija Martinčević i drugi ugledni gosti.

 

 

Komentari