Vidovec Bios slavio u Labinu i osigurao jesenski naslov!

Objavljeno: 27.11.2011. 23:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Nakon dvije i pol godine, rukometaši Mladog Rudara poraženi su na domaćem terenu, a poraz im je nanijela ekipa Vidovec Biosa, osigravši tako naslov jesenskog prvaka u 1. HRL, uoči posljednjeg kola...

Mladi Rudar – Vidovec Bios 20:21 (9:10)

Labin, dvorana SŠ Mate Blažine. Gledatelja: 500. Suci: Klapež i Pervan (Trilj)

Mladi Rudar – Demetlika, Dragičević 1, Franković 1, Erstić 1(1), Glavičić 2, Banović, Stubičar, Višković, Tursunović, Gripanić 3, Petrić, Peruško 3(1), Mayer, Isanović 4, Osmić 5. Trener: Diego Batos.

Vidovec Bios – Dobovičnik 2, Lilić, A. Melnjak, N. Melnjak, Vincek 2, M. Melnjak 4, Sršen, Vidaček 2, Breljak, Vujović, Lovrenčić 1, Malner 4(3), Jeftić 3, Turković 2, Balent. Trener: Zvonimir Melnjak.

Očekivano, bila je to velika „bitka“ na parketu, što najbolje potvrđuju čak 34 minute isključenja na obje strane (Mladi Rudar 18, Vidovec Bios 16 minuta). Od prve minute utakmica je bila iznimno izjednačena, cijelo vrijeme na granici grubosti, uz bučno navijanje domaćih te manje skupine navijača Vidovec Biosa.

Odlično je branio Tomislav Balent, koji je u prvom dijelu „skinuo“ dva sedmerca. U nastavku domaćin kreće bolje, vode 13:11, a „štafetu“ rukometaša Biosa na parketu preuzima odlični Miljenko Melnjak, koji svojim golovima dovodi u prednost gostujuću ekipu.

Deset minuta prije kraja ona je iznosila tri pogotka (20:17), ali se domaćin, bodren domaćim navijačima vraća u susret, unatoč činjenici da je Balent obranio još dva penala.

Pogotkom Osmića, Labinjani izjednačavaju na 20:20, ali i sa čovjekom manje na terenu, Vidovec Bios uspjeva doći do sedmerca, kojeg je minutu prije kraja Vincek pretvorio u pogodak. U posljednjem napadu domaći nisu precizni, a Vidovec Bios se znalački othrvao svim pritiscima na parketu i na tribinama te nakon dvije i pol godine nanio prvi poraz Labinjanima u njihovoj dvorani.

Prednost rukometaša Biosa sada je nedostižnih tri boda nad prvim pratiteljima iz Medvešćaka, tako da će subotnji susret protiv odličnog Dugog Sela, biti prigoda i za veliko slavlje, koje  su u klubu već najavili.

Očekuje se zasigurno još jedna utakmica s punim tribinama u Vidovcu. Navijači će znati pozdraviti svoje šampione, zasad samo jesenske, no ukoliko nastave s ovakvim igrama, na kraju sezone čeka ih i znatno veće slavlje.


Komentari