Vijećnici odlučili: Tekući otpad Univerzalu, bale u općinu Davor

Objavljeno: 21.03.2013. 13:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Gradski su vijećnici koncesiju za odlaganje tekućeg komunalnog otpada s područja grada Varaždina po drugi puta dodijelili Univerzalu. Za je bilo 16 vijećnika, protiv 10 vijećnika te jedan suzdržan. Balirani će otpad pak zbrinuti zajednica ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor te Eko flor plus. Za tu je odluku bilo 19 vijećnika, dok je devetero njih bilo suzdržano.

Podsjetimo, prvotnu odluku o odabiru Univerzala iz studenog poništila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave početkom veljače te naložila Stručnom povjerenstvu da ponovno pregleda i ocijeni dvije pristigle ponude, Univerzalovu te onu Babića i T7 VIS-a.

Stručno je povjerenstvo nakon ponovnog pregleda gradskim vijećnicima predložilo da odabere Univerzal.

No, neki se vijećnici ponovno pitaju zašto će tekući komunalni otpad, umjesto vlastite komunalne tvrtke Varkom, zbrinuti privatna.

- Imamo tvrtku koja može zbrinuti naš otpad i ljudi iz Varkoma nas uvjeravaju da je to moguće. Zašto se naša tvrtka nije javila na natječaj za koncesiju – zanimalo je vijećnika Josipa Staneka, dok je vijećnik Robert Podolnjak rekao da tvrtka Varkom ima ugovor s Općinom Davor te da se on direktno može voziti u Općinu Davor.

 - Otpad ne mora ići u Univerzal budući da Varkom već ima ugovor s Općinom Davor. No, istovremeno smo dobili informaciju da sam Univerzal više nema ugovor s tvrtkom Komulanac iz Općine Davor – rekao je Podolnjak.

Što se tiče baliranog otpada, zajednica ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor te Eko flor plus zbrinula bi ga u roku od 120 dana po cijeni od 1.003,03 kune s PDV-om.

Balirani će otpad biti zbrinut na odlagalištu Baćanska na području općine Davor.

Podsjetimo, za odlaganje baliranog otpada s područja Grada Varaždina te općina Petrijanca, Svetog Ilije, Trnovca Bartolovečkog i Vinice bile su zainteresirane čak i tvrtke iz Maribora, Bratislave te Šamca.

Međutim, tri su pristigle ponude isključene, dok su dvije odbijene.

Predsjednik Stručnog povjerenstva Vlado Vlašić vijećnicima je pojasnio zašto je ponuda zajednice ponuditelja Gorenje Surovina, E.ON te Kemis-Termoclean, koji su već najavili žalbu, odbijena.

- Obveza zajednice ponuditelja jest dostavljanje izjave o solidarnoj odgovornosti. Njome zajednica ponuditelja garantira Gradu da će posao obaviti u skladu s koncesijskim ugovorom.  Oni imaju Konzorcijskih ugovor, ali u njemu rješavaju svoje međusobne odnose, ali ne daju garanciju Gradu da će obaviti svoj posao – rekao je Vlašić.

Komentari