Vindija, Grafičar i Ivančica startaju s prvenstvom u košarkaškoj A-2 ligi

Objavljeno: 13.10.2012. 14:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Košarkaši iz Varaždinske županije koji se natječu u košarkaškoj A-2 ligi Sjever u subotu i nedjelju startaju s prvenstvom. Grafičar i Ivančica igraju u subotu, dok Vindija u nedjelju ugošćuju ekipu Bjelovara...

Prošlogodišnji doprvaci lige, košarkaši Vindije za razliku od prošle sezone doživjeli su kadrovske promjene. Iz redova varaždinskih košarkaša otišla su šestorica igrača, dok su se pojačali samo Matijom Meglom iz Čakovca. U prvom kolu Vindija u Graberju ugošćuju košarkaše Bjelovara, te se nadaju pobjedi.

- Bjelovarčani su se za ovu sezonu znatno pojačali, a u svojim redovima imaju kadetske i juniorske reprezentativce pa će biti vrlo težak protivnik. No, mi se na domaćem terenu osjećamo ugodno i ove sezone, bez obzira što su se Grafičar, Čakovec i Mladost iz Đurđevca pojačali, želimo da naše Graberje bude neosvojiva tvrđava - rekao je trener Vindije, Velimir Mudri.

Prošle sezone košarkaši Grafičara sezonu su završili na uvjerljivo posljednjem mjestu ljestvice, a na kontu nisu imali ni jednu pobjedu. Za ovu sezonu Ludbrežani su se pojačali, a uz preostali kadar od prošle godine, košarkaši Dražena Cesar ozbiljni su kandidati za sam vrh ljestvice.

- Liga će ove sezone biti izjednačena, a sebe ne smatramo favoritima. Za svaki susret ćemo se dobro spremiti, snimiti protivnika te naravno u svakoj želimo dva boda. Rudar Cimper s kojim otvaramo prvenstvo je izrazito domaćinska ekipa, no u Ludbregu mi želimo biti dominantni - rekao je trener Grafičara, Dražen Cesar.

Dok Grafičar u subotu ugošćuje Rudar Cimper, košarkaši Ivančice odlaze u goste momčadi Podravca.

- U prva tri kola imamo težak raspored. Cilj je da se bude u sredini tablice, a sve zavisi o startu. Realno u ligi ima četiri ekipe koje su kvalitetnije od nas, a među njima je i Podravac, kojem želimo pružiti dobar otpor, no bit će teško - zaključio je trener Ivančice, Zlatko Manjerović.

Komentari