Vinica: HNS proziva Kostanjevca zbog blokiranog općinskog računa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.03.2014. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Vinica iz redova HNS-a, SDP-a te HSLS-a zatražili su od predsjednika Općinskog vijeća hitno sazivanje izvanredne sjednice Općinskog vijeća.

Kako su priopćili, sazivanje izvanredne sjednice zatražili su zbog novonastale situacije u kojoj se našla Općina Vinica, a kojoj je blokiran račun.

- Naime, zbog dugogodišnje nemogućnosti ili nehtijenja da se riješi spor vezan za objekt uz park Opeka u Marčanu (Motel), a u kojem kao stranke u sporu sudjeluju Općina Vinica i mještanin Vinice Vlado Bužanić, došlo je do blokade općinskog računa - stoji u priopćenju iz HNS-a.

Predsjednica Općinske organizacije HNS-a Vinica Snješka Žmegač izjavila je kako bi zbog ove situacije i mještani uskoro mogli osjetiti posljedice ove neugodne situacije, ali da cilj sazivanja sjednice nije politikantstvo i skupljanje jeftinih političkih bodova već dobivanje pravovaljane i istinite informacije o razlozima blokade općinskog računa.

- Obzirom da nam se kao političkoj stranci koja participira u radu Općinskog vijeća javio naš mještanin Vlado Bužanić koji je u višegodišnjem sudskom sporu s Općinom zbog objekta uz park Opeka u Marčanu (Motel) te nam je predočio dopis kojeg je poslao općinskoj upravi u svrhu van sudskog rješavanja spora, a nije dobio povratni odgovor, tražimo u ime 1/3 vijećnika Općinskog vijeća Općine Vinica hitno sazivanje izvanredne sjednice Općinskog vijeća Općine Vinica - rekla je Žmegač te dodala kako se nada što skorijem sazivanju sjednice.

Vijećnici su također istaknuli kako je njihova obaveza i odgovornost zajedno s načelnikom Općine štititi interese svih mještana općine Vinica.

- Ali pritom se moraju poštivati zakoni, a ne da se bahatim vođenjem Općine svi njeni stanovnici dovode u neugodnu situaciju - stoji u priopćenju oporbenih vijećnika Općine Vinica.

Komentar na priopćenje HNS-a potražili smo i od načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca koji kaže da se radi o politikanstvu te da je općinski račun već odblokiran.

- Korisnici općinskog proračuna, najviše učenici i studenti, neće osjetiti nikakve posljedice blokade računa. Nakon što se cijeli proces završi sazvat ću konferenciju za medije i iznijeti sve detalje ovog slučaja. Sve ostalo sada ne želim komentirati - rekao je načelnik Kostanjevac, za eVaraždin.   

 

Komentari