sveta misa

Vjernici u Majerju na svečani način proslavili završetak obnove stotinu godina stare kapele

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.06.2020. 12:25

Zadnja izmjena: 22.06.2020. 12:33

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš predslavio je misno slavlje u kapeli Srca Isusova u Majerju, u Župi svetih Petra i Pavla Petrijanec. Vjernici u Majerju na svečani su i radostan način proslavili završetak obnove stotinu godina stare kapele.

Obnova kapelice, izgrađene 1920. godine, omogućena je sredstvima župljana i donatora, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Općine Petrijanec.

- Krajem 2019. godine prijavili smo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, na Program ulaganja u zajednicu, obnovu stogodišnje kapele Srca Isusova u Majerju. Odobreno nam je 50 tisuća kuna. Ukupna vrijednost investicije, ove obnove je oko 180 tisuća kuna. Općina je donirala 43 tisuće kuna, a mještani i donatori ostalo – rekao je načelnik Željko Posavec te dodao i podsjetio na druga ulaganja.

Kako je dodao, tijekom protekle tri godine, Općina je sudjelovala sudjelovali i u obnovi ograde oko kapelice. 2018. godine ugradđeno je električno zvono vrijedno 24 tisuće kuna, sredstvima iz općinskog proračuna za pomoć župi. – Početkom ove godine krenuli smo s radovima na obnovi Radničke ulice, koje je sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Malo su nas vremenski uvjeti i situacija s COVID-om zaustavili, ali vjerujem da ćemo u narednih mjesec dana napraviti preostale kanalizacijske priključke i završni sloj asfalta – najavio je Posavec.

Na kraju svečanosti načelnik Posavec i autor, mladi umjetnik Hrvoje Svaty varaždinskom su biskupu uručili sliku, akvarel, s motivom kapelice Srca Isusova u Majerju.

Komentari