VK Varaždin 1181: Gradski bazeni su zabranjena zona za nas

Objavljeno: 11.04.2011. 10:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Varaždinski vaterpolo klub Varaždin 1181 ponovno je pred gašenjem - zbog blokade računa pokrenut je stečajni postupak, a ponovno im je zabranjeno korištenje objekata Gradskih bazena.

Klub se obratio priopćenjem medijima i nadležnim ustanovama u kojima navode kako su se stekli uvjeti koji definitivno prijete gašenjem.

- To je tužni kraj priče u kojoj nije bilo razumijevanja za vaterpolo sport u Varaždinu, a bazeni čiju su gradnju financirali svi građani Varaždina i za čije se funkcioniranje i sada godišnje izdvaja 10 milijuna kuna iz gradskog proračuna  zabranjena su zona za mlade sportaše - stoji u priopćenju koje potpisuje Karmela Sotošek, predsjednica kluba.

Za svoje probleme vaterpolisti optužuju JU Gradski bazeni. Iz kluba napominju da  u Gradskim bazenima postoji veliko nerazumijevanje za rad s mladim sportašima, a predstavlja i veliki presedan - baš ni u jednom drugom objektu u Varaždinu za rad se s mladim sportašima ne naplaćuju komercijalne cijene korištenja.

Naime, od 15. ožujka 2011. ranije određene povoljne cijene korištenja  su udvostručene, pa se sada za trening  u pet  plivačkih traka naplaćuje 300 kuna po satu, a za sat vremena utakmice 1200 kuna, a te su cijene višestruko veće od onih koje se za treniranje klubovima naplaćuju u ostalim sportskim objektima u Varaždinu, kažu u klubu.

- Razočarani i ogorčeni cijelom pričom, te žalosni što su našim članovima zatvorena  vrata sporta u koji su ušli s tako puno volje, emocija, želje za napretkom i zdravim druženjem ostaje nam tek nada da će u danima pred nama mudrost i promišljenost odgovornih ipak pobijediti nerazumijevanje i neprepoznavanje važnosti rada s mladima. Nada uvijek umire posljednja, no varaždinskom vaterpolu danas je uz sav novac poreznih obveznika potrošen za gradske bazene  još samo to i ostalo - zaključuje Sotošek.

Komentari