Volim Varaždin: Fućka im se za kritike građana

Objavljeno: 11.06.2014. 17:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinska gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Habušom ne brine za gradsku imovinu, pušta da propada, a za kritike građana im se fućka.

Najbolji primjer je uništavanje desetke milijuna kuna vrijednog sportsko-rekreativnog kompleksa i ugostiteljskih objekata "Aquacity", a o čemu su, na poticaj čitatelja, nedavno pisale i naše novine. Da li se nakon toga išta učinilo u zaštiti "Varaždinskog mora"?

Ponovno smo posjetili "Aquacity" i našli ga u gorem stanju nego početkom travnja: na dijelu prilazne asfaltne ceste uz jezero leži srušeno stablo i granje, unutar kompleksa na putu preprečeno grmlje, osušena jelka, rastrgane dječje ljuljačke, iz nepokošene trave do pojasa vire odbačene zahrđale table s upozorenjima, s teniskih terena nestale su mreže, uz jezero oštećene klupe, u vodi potopljena pedalina, iskrivljene hodne ploče na ugostiteljskim terasama, nekoć ukrasno grmlje neorezano pretvorilo se u rugobu.

Naišli smo na slučajne posjetitelje, ukupno njih devet. Šest ih je igralo odbojku, dvojica mladića sjedila su uz jezero, a jedan mladi par šetao nekoć uređenim puteljcima. A bilo je sunčano lipanjsko podne.

U gradu već dvije godine vlast ništa ne čini da se "Aquacity" spasi.

Do sada nema reakcija ni na žalopojke invalida da na gradskim parkiralištima označenim za njihova vozila parkiraju vozači koji nisu invalidi, ali imaju invalidske oznake na autu. Zahtjev je da komunalno redarstvo u suradnji s policijom organizira akciju u kojoj bi provjeravali da li se u vozilu zaista nalazi invalid ili se radi o prevari.

Nadležni se oglušuje i na kritike građana zbog naplatnog mjesta "Čistoće" na Varaždinskom placu, nepotrebnog maltretiranja ljudi.

Bankomati bez zaštite

Iako češće u dućanima plaćamo karticom a ne gotovinom, ipak moramo na bankomatima podizati novac za režije jer primjerice "Termoplin", "Varkom" i drugi uzimaju samo "keš" na svojim blagajnama.

A varaždinski bankomati na ulicama i trgovima su bez zaštite od kiše i sunca. Ako je kiša, podloga uz bankomat je mokra, jednom rukom morate iznad glave držati kišobran, drugom stavljati karticu, tipkati pin, uzeti novac. Na suncu je problem vidjeti brojke zbog odbljeska na ekranu.

Zašto iznad nijednog bankomata ne postoji mala nadstrešnica od plastike ili lima koja bi štitila od padalina i sunca? U investiciji za bankomat, nadstrešnica bi koštala mizernu svotu novaca.

Komentari