Za dva dana T7 VIS-u istječe dozvola za pokusni rad tvornice za MBO

Objavljeno: 02.10.2012. 16:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Vijećnike Gradskog vijeća zanimale su i aktualnosti oko varaždinskog smeća.

Vijećnik Josip Stanek upozorio je da je 1508 ljudi iz Kućana potpisalo peticiju protiv postrojenja za MBO, te da su bili prevareni.

- Mene i Kućance prevario je bivši gradonačelnik kada je tvrdio da je tvornica za MBO samo za naš otpad. Grad je u nju uložio 9 milijuna kuna, napravio infrastrukturu, dok se tamo samo trpa ne naš, nego tuđi otpad, i to bez obrade! Taj otpad nije balirani, nema slojeve plastike na sebi i kamioni ga dovoze. Taj otpad smrdi, ne balirani! Zaustavite to jer se tome ne vidi kraj. Uskoro ćemo biti zatrpani tuđim smećem, ne našim – upozorio je Stanek.

Gradonačelnik Goran Habuš naglasio je da T7 VIS-u 4. listopada istječe dozvola za pokusni rad tvornice, ali i da nema zapreke da T7 VIS vozi smeće otkuda god želi. Nadovezao se i na raspisane koncesije za zbrinjavanje novonastalog i baliranog otpada.

- 19. listopada bi trebalo biti otvaranje ponuda koncesije za novonastali otpad. Ubrzo nakon toga bit će raspisana i sjednica Gradskog vijeća na kojoj će vijećnici odlučiti o najpovoljnijoj ponudi, dok bi dva tjedna nakon toga mogli ići u potpisivanje ugovora s koncesionarom. Usto, vani je i koncesija za balirani otpad, za što će otvaranje ponuda biti 5. studenog ako ne bude žalbi – rekao je.

>> T7 Vis ponudio Gradu zbrinjavanje otpada po cijeni od 560 kuna

Usto, komentirao je i najnoviju ponudu T7 VIS-a o cijeni obrade otpada po 560 kuna po toni otpada. Istaknuo je da je ponuda dana tek na šest mjeseci, te se pita što će biti za dva dana kad T7 VIS-u istekne dozvola za pokusni rad. 

Komentari