Za raspravu o Zakonu o obrtu nitko iz nadležnog ministarstva nije našao vremena

Objavljeno: 28.10.2013. 17:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger/VT

U varaždinskoj areni održana je Panel rasprava o prijedlogu Zakona o obrtu "Obrtnici - kako dalje i bolje", a taj je događaj inicirala Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika...

S obzirom da je prijedlog Zakona o obrtu izazvao brojne nedoumice, cilj ove rasprave u Varaždinu bio je upravo da se donese zaključak te stav prije izglasavanja navedenog zakona u Saboru.

Natalija Martinčević u uvodnom je izlaganju napomenula kako su ključni problemi obrtništva siva ekonomija, neadekvatni uvjeti financiranja, nelikvidnost i visoka davanja.

- Mi danas želimo iz grada obrtnika, grada Varaždina, poslati jednu jasnu poruku Vladi RH po pitanju ne samo zakona o obrtništvu koji je ključna tema današnje rasprave već i po pitanju stanja o obrtništvu – rekla je Natalija Martinčević.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec među ostalim je istaknuo da je da je Hrvatska obrtnička komora već započela reorganizaciju, ali da će članstvo u njoj najvjerovatnije ostati obvezno.

Jedan od sudionika današnje panel rasprave bio je i saborski zastupnik Ivan Domagoj Milošević.

- Potpuno je pogrešna odluka aktualne Vlade da obrtnici plaćaju PDV odmah i da naj taj način zapravo u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji financiraju ionako preskupu državu. Jako mi je drago da se proteklih mjeseci sve češće glavni kolacijski partner SDP-a, odnosno HNS, u Saboru suprotstavlja za 90 posto gospodarskih mjera aktualne Vlade – rekao je Milošević.

Župan Predrag Štromar i gradonačelnik Goran Habuš podržali su raspravu o  Zakonu o obrtu, dok se danas u Varaždinu nije pojavio nitko iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku koji izlazi 4. studenog.

Komentari