sredstva za zakladu vita

Osam dizajnerica predstavit će svoje haljine na humanitarnoj modnoj reviji u Australiji

Objavljeno: 03.11.2022. 09:46

Zadnja izmjena: 03.11.2022. 09:46

Zaklada Vita, koju je osnovala Varaždinska županija, više od deset godina pomaže djeci oboljeloj od teških i rijetkih bolesti, a zahvaljujući inicijativi i organizaciji poznatog varaždinskog glazbenika Nenada Kumrića - Charlieja, donatorska akcija za Zakladu Vita će prvi put biti održana u Australiji. 

Naime, u subotu, 12. studenoga, u King Tom Clubu u Sydneyju će biti održano događanje nazvano "Pjesmom kroz Lijepu našu uz modnu reviju hrvatskih dizajnera". Tim je povodom osam poznatih hrvatskih dizajnerica doniralo svoje kreacije koje će u Sydneyju nositi australske Hrvatice, dok će Nenad Kumrić - Charlie održati koncert, a sve donacije s aukcije su za Zakladu Vita i pomoć teško oboljeloj djeci.

- Kao pjevač, kao poduzetnik, ali prije svega i kao čovjek uvijek razmišljam o onima kojima mogu pomoći, a tako sam i došao na ovu ideju. Na moju incijativu uključilo se osam modnih dizajnerica, australske Hrvatice nosit će moju reviju u sklopu mog nastupa, a aukcijskom prodajom istih haljina sredstva ćemo uplatiti na račun Zaklade Vita. Dobili smo i četiri majice hrvatkih reprezentativaca Hrvatskog nogometnog saveza, a jednu svoju sliku će donirati i Charles Billich - rekao je Kumrić.

Haljine su donirale Ivana Bilić, Snježana Radev, Sanja Domitrović, Katarina Mamić, Ana Kraš, Viktorija Herman, Dijana Kunić i Melita Kukec, kao i dvije umirovljenice Ljubica Matak i Lela Dan.

Komentari