ne propustite

Započeli '9. Dani Bože Hlasteca' u Ludbregu, središnji događaj u subotu

Objavljeno: 23.01.2024. 12:46

Od 19. do 27. siječnja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice ‘Mladen Kerstner’ održava se kulturna manifestacija ‘9. dani Bože Hlasteca’.

Tim povodom su djelatnici gradske knjižnice na samoborskom gradskom groblju položili cvijeće na grob ovog poznatog ludbreškog kajkavskog pjesnika. Središnji događaj kojim se Ludbrežani prisjećaju Hlastecova pjesničkog djela i odaju mu zasluženo priznanje bit će 7. recital kajkavske poezije Božo Hlastec koji će se održati u subotu, 27. siječnja, s početkom u 18 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg.

Uz autorsko čitanje 16 odabranih pjesama koje će biti objavljene u sljedećem izdanju zbornika recitala, proglasit će se dobitnici nagrada Brončani, Srebrni i Zlatni kaj. Autor pobjedničke pjesme dobit će i novčanu nagradu u iznosu od 130 Eura. Stihove Bože Hlasteca tom će prigodom interpretirati Ksenija Mihin, Snježana Hranić i Brankica Kovaček. Glazbena gošća bit će varaždinska glazbenica Neda Njegač, a program će voditi Nataša Sedlar.

Komentari