Zaredale lažne dojave međimurskim hitnim službama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.04.2014. 12:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

U subotu, 5. travnja u 13:05 sati, Hitnu medicinsku službu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije telefonom je nazvala ženska osoba i dojavila da je u naselju Parag jedna žena rodila u kući i zatražila hitnu intervenciju, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Dolaskom ekipe hitne medicinske pomoći na adresu utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je poziv uputilo dijete s područja Međimurske županije i prema njemu će se dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Ovakve lažne dojave policija i druge javne službe primaju svakodnevno i one remete njihov normalni rad, a mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, napominju iz međimurske policije.

- Stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost i upozoravamo ih da time čine kazneno djelo "lažne uzbune" za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine - istaknula je međimurska policija.

Komentari