Zasad ništa od obnove varaždinske sinagoge, projekt nije prošao!

Objavljeno: 15.07.2014. 18:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Projekt obnove varaždinske sinagoge, koji je bio prijavljen na natječaj za europske fondove, nije prošao. Iako je gradonačelnik poručio kako od toga neće odustati, od europskog novca za obnovu zasad nema ništa.

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnica Otilija Cvetko iz redova oporbene stranke HDZ-a, postavila je pitanje što se događa s projektom obnove varaždinske sinagoge.

Načuli smo glasine da projekt   obnove i uređenja varaždinske sinagoge nije prihvaćen. Zašto se to dogodilo i tko je odgovoran – pitala je Cvetko na Aktualnom satu.

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio je da službene razloge još nemaju, no neslužbeno doznaju kako je problem bio u tome što je vrijednost projekta izrazito velika za fond novaca namijenjen na natječaju.

Svi smo polagali velike nade u prijavu ovog projekta na natječaj. Radilo se o velikom iznosu sufinanciranja od gotovo 97 posto. Nije prošlo, a ono što neslužbeno znamo jest da na natječaju nismo prošli zato jer ukupni fond novaca koji se dijelio bio oko 230 milijuna kuna, a samo je projekt varaždinske sinagoge iznosio preko 30 milijuna kuna. Nije to ništa strašno, prijavit ćemo se na druge natječaje, za druge fondove. Ono što je nama važno u svemu tome jest ocjena održivosti i kompetitivnosti. Tu smo dobili najviše moguće ocjene, 28 od 30. Projekt jest samoodrživ, ima svoju kvalitetu i društvenu vrijednost te će na neki drugi način zasigurno proći – istaknuo je Habuš.

 

Komentari