Završila 4. Opća planinarska škola u organizaciji HPD "Ivančica" Ivanec

Objavljeno: 07.07.2015. 07:49

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 07:13

Foto: Ivan Borovečki

Završnim izletom na Ivanščicu u nedjelju 5. rujna završila je 4. OPŠ koju svake dvije godine organizira HPD "Ivančica" Ivanec prema planu i programu Hrvatskog planinarskog saveza.

OPŠ započela je s predavanjima u veljači i potrajala do konca travnja kada se krenulo s izletima. Budući "školovani" planinari tako su teoriju naučenu na predavanjima brusili u praksi na Ravnoj gori, Kalniku, Bijelim stijenama, Savinjskom sedlu u Kamniško-savinjskim alpama te na kraju na Ivanščici gdje su uz ponavljanje čvorova isprobali svoje vještine u orijentaciji na terenu i uspješno se snašli.

Nakon uspješno odrađenih vježbi polaznicima škole diplome je uručila Jadranka Čoklica, potpredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza i predsjednica Planinarskog saveza Varaždinske županije.

Školu je vodio vodič instruktor HPS-a Dubravko Pejnović, a uz njega predavali su vodič instruktor Drago Stupar, Dragana Dogančić prof. geologije, Tomica Matišić speleolog, Mario Musulin HGSS, Emina Pavleković dr. med. Kod izleta su sudjelovali Ivan Štefičar, Ivica Uršulin, Borislav Kušen i Mato Ernoić.

Nakon svečane podjele diploma školarci su uživali u prekrasnom danau na vrhu Zagorja i u specijalitetima novog domara na Ivanščici.

Komentari