ATLETSKI KLUB VARAŽDIN

Završne pripreme i predviđanje sutrašnjih pobjednika 5. Utrke za mač grofa Draskovicha

Objavljeno: 06.07.2019. 10:23

Zadnja izmjena: 06.07.2019. 10:23

Završne pripreme za 5. Utrku za mač grofa Draskovicha u punom su jeku. Marljiva ekipa organizatora do dugo u noć pripremala je 700 startnih paketa, koji se mogu podići već danas od 10,00 do13,00 sati na stadionu SC Sloboda u Varaždinu ili u nedjelju prije utrke.

Već nekoliko dana nema mjesta za nove prijave jer je maksimalan broj natjecatelja od 700 ostvaren već prije nekoliko dana. Sutrašnje sportsko prijepodne kod dvorca Trakošćan Trakošćan može početi.

Prilika je da u najavi sutrašnje utrke predstavimo favorite utrke na 10 km.
Što se tiče muških predstavnika, vjerojatno će se borba za postolje i upis pobjedničkog imena na mač voditi između „neumornog“ Ante Živkovića (AK Dubrovnik) i domaćeg Andreja Hladnika (AK Varaždin). Utrka bi bila još interesantnija kad bi nastupili Nikola Špoljar (AK Zabok) – prošlogodišnji pobjednik ove utrke i naš Igor Goričanec (dvostruki pobjednik utrke), ali s obzirom da isti dan oboje nastupaju u reprezentaciji hrvatske na Europskom prvenstvu u planinskom trčanju u Švicarskoj, njihov nastup ove godine ipak nije moguć, a njima želimo što bolji plasman na Europskom prvenstvu. No, možda se pojavi i netko novi pa iznenadi “favorite“.


U ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, prošlogodišnja pobjednica potvrdila je nastup na utrci i borbu za obranu titule. Članica je AK Sljeme i Keindl Sport Ambassador Teama powered by Sport HG. Ana je poznata po prakticiranju veganske prehrane koju je ukomponirala u sportski način života, i u praksi se dokazala vrhunskim sportskim rezultatima. Sport HG eco friendly proizvođač sportske odjeće made in Barcelona odabrao je Anu za svoju Ambasadoricu u Hrvatskoj. Sport HG osigurao je dio nagrada za najbrže, a Keindl Sport dio posebnih nagrada i poklon bonove s popustom za kupovinu artikala iz outdoor programa. 

Komentari