Zbog obilne kiše poplave ponovno prijete Varaždinskoj županiji

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.11.2013. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček VT - ilustracija

Uslijed velike količine kiše koja je pala proteklih dana na području Varaždinske županije, Hrvatske vode su proglasile mjeru uspostave pripremnog stanja obrane od poplava na slivu rijeka Plitvica – Bednja, priopćeno je iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin.

Pripremno stanje obrane od poplava na slivu rijeka Plitvica – Bednja, koje zahvaća područje 5 gradova i 13 općina, proglašeno je 10. studenog u 13:00 sati.

Rijeka Bednja se izlila na području Kuljevčice preko županijske ceste 2084 Kaniža – Jerovec te na stažnjevačko-salinovečko polje.

Brane na rijeci Bednji u Velikom Bukovcu i Kučanu Ludbreškom su podignute.

Plitvica se izlila na području Vrbanovca i Hrastovljana.

Na području općine Breznički Hum izlila se rijeka Lonja i poplavila dvije proizvodne hale firme Vuraić te prijeti jednoj kući. To je inače zona odgovornosti Hrvatskih voda Zagreb. Lokalne snage djeluju na terenu vrećama i pijeskom te građevinskim strojem.

Hrvatske vode su stavile svoje snage u stanje pripravnosti. Kamioni s vrećama pijeska su spremni kao i građevinski strojevi za potrebe eventualnih intervencija.

Obzirom da kiša i dalje pada za očekivati je pogoršanje stanja, napominju iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin.

>> Proglašeno redovno stanje obrane od poplava za sliv Plitvica-Bednja

>> Obilna kiša i poplave uzrokuju probleme širom Varaždinske županije

Komentari