radovi su otvoreni

Na području Ivanca zbog čestih kvarova i puknuća počinje gradnja vodovoda Žgano vino – vodosprema Pahinsko

Objavljeno: 13.09.2018. 17:21

Zadnja izmjena: 13.09.2018. 17:27

Uređenjem pristupne ceste i dovoženjem cijevi do trase budućeg cjevovoda otvoreni su radovi na ovogodišnjoj kapitalnoj vodoopskrbnoj investiciji – gradnji prve faze novog dobavnog cjevovoda na dionici Žgano vino – vodosprema Pahinsko.

Investitor su Ivkom vode d.o.o., a vrijednost ulaganja u prvoj fazi vrijedni su 1,85 milijuna kuna, od čega 80% pokrivaju Hrvatske vode, a ostatak Ivkom vode.

Po riječima tehničkog rukovoditelja Ranka Zbodulje, nakon što se ovoga tjedna obave pripremni radovi, polaganje cjevovoda na trasi dugoj blizu 2,5 kilometra počet će idućeg tjedna, a trajat će ove i dio sljedeće godine, ovisno o vremenskim prilikama.

Sadašnji dobavni cjevovod, kojim se voda s izvorišta Žgano vino doprema do vodospreme Pahinsko, star je i potpuno dotrajao, sa čestim kvarovima, puknućima i propuštanjem slojeva, zbog čega dolazi do velikih gubitaka vode.

Stoga je, radi osiguranja dovoljnih količina vode u distributivnom sustavu, potrebno izgraditi novi cjevovod. Predviđenim tehničkim rješenjima omogućit će se ujedno dobava vode za visoku zonu Lepoglave.

Temeljem provedenog postupka javne nabave izvođenje radova povjereno je tvrtki Gradex&Co iz Zaboka.

U drugoj fazi predviđen je nastavak gradnje vodovoda od Pahinskog do Malezove ulice. Ukupna predviđena duljina cjevovoda je oko 3.900 metara, a njegov završetak predviđen je na spoj u Zoni C3 u Ivancu, gdje će se priključiti na razvodnu mrežu i na dobavni pravac prema Preradovićevoj ulici i prema Industrijskoj zoni, s mogućnošću dobave vode prema Jerovcu.

Komentari