Zbog velikog interesa Varaždinaca pokrenut projekt "Grabanički vrtovi"

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 09.01.2014. 12:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ivana Dreven

Danas je u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen projekt Grabaničkih vrtova.

Naime, nakon što projekt urbanih vrtova Udruge Gredica u Biškupcu prije dvije godine naišao na velik odaziv Varaždinaca, pokrenuta je inicijativa za osnivanjem nove udruge kako bi se prema jednakom modelu uredilo još jedno zemljište na kojem građani mogu uzgajati povrće, s naglaskom na ekološkoj proizvodnji.

- U Biškupcu više prostora nema i javila se potreba za novim takvim prostorima. Grad Varaždin ustupio je na korištenje nešto više od 4000 kvadratnih metara plodnog zemljišta na polju uz stambeno naselje u Jalkovečkoj ulici, popularnim Grabanicama, koje će s dolaskom proljeća početi obrađivati građani uključeni u Udrugu Grabanički vrtovi - rekao je ovom prilikom varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- U kratko vrijeme u 4. mjesnom odboru osnovali smo udrugu, imamo već 35 članova, a mogu nam se pridružiti svi građani Varaždina. Udruga djeluje na adresi Trakošćanska 24 i mogu nam se javiti svi zainteresirani Varaždinci. Kako će se ljudi javljati, tako ćemo dodjeljivati i parcele. Najzainteresiranije za ovaj projekt zasad su mlade obitelji - kazao je predsjednik Udruge Grabanički vrtovi Branko Godinić.

Osim na adresi u Trakošćanskoj ulici, svi zainteresirani građani mogu se javiti i na broj telefona 214-420.

Gradonačelnik Habuš ujedno je rekao kako slična inicijativa postoji i na Banfici te najavio mogućnost da se i u tom dijelu grada pokrene projekt gradskih vrtova.

Više o projektu Grabaničkih vrtova čitajte u sljedećem broju Tjednika eVaraždin.

Komentari