SOLIDARNOS ŠKOLA

Zdravka Grđan: "Otvaramo školske resurse, domove i srca za učenike iz Sisačko-moslavačke županije"

Objavljeno: 30.12.2020. 10:16

Zadnja izmjena: 30.12.2020. 10:18

Danas je u 8,00 sati održan virtualni ZOOM sastanak ravnatelja srednjih škola i učeničkog doma Varaždinske županije okupljenih u varaždinski ogranak Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Uz redovne teme, fokus sastanka bila je hitna reakcija i  humanitarna inicijativa pomoći učenicima, roditeljima i kolegama ravnateljima srednjih škola Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednica varaždinskog ogranka UHSR-a i savjetnica župana Čačića za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti Zdravka Grđan komentirala je zaključke radnog sastanka sa svojim kolegama ravnateljima:

- Ljudi su ostali bez svojih domova i iz tog razloga mi ravnatelji odlučili smo sve naše školske resurse staviti u funkciju i maksimalno otvoriti obrazovnu logistiku Varaždinske županije. Pod nazivom “Zajedništvo nema granica”   organizirat ćemo prikupljanje donacija, prehrambenih i živežnih namirnica u narednom periodu te će svaka srednja škola dati svoj specifičan doprinos. Strukovna škola u izradi posteljine, namještaja a Strojarska i prometna škola te Srednja škola Vinica će svojim teretnim vozila odvesti pomoć tijekom narednih mjeseci.

Konkretno to znači da ćemo dati doprinos u opskrbi i najhitnijih potrepština učenicima i njihovih roditelja u obliku donacija preko komunikacijskih kanala s našim kolegama ravnateljima Sisačko- moslavače županije. Međutim, ono ključno što pokrećemo je inicijativa prihvata učenika s pogođenih područja u naše domove - u domove naših učenika i njihovih obitelji, naših nastavnika  i u domove ravnatelja. Učenički domovi u Varaždinu i Maruševcu također otvaraju svoja vrata – naglasila je Grđan.

 

Varaždinska županija u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo osigurat će testiranje na COVID-19 za sve učenike spremne na život u našim obiteljima i pohađanje naših srednjih škola, dok država ne donese dugoročno rješenje.

Komentari