Ne propustite

'Ženska kreativnost u ruralnom životu' u subotu u Varaždinu, evo detalja

Objavljeno: 11.10.2023. 09:28

Zadnja izmjena: 11.10.2023. 09:28

Foto: Arhiva

U subotu, 14. listopada, od 9 do 12 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu održava se manifestacija 'Ženska kreativnost u ruralnom životu'. 

Nakon otvorenja manifestacije, u 9.30 sati bit će upriličena dodjela javnih priznanja koje već više od 15 godina dodijeljuje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, a za koje je ove godine prijavljeno šest seoskih žena.  

U 10 sati uslijedit će kulturno-umjetnički program, a svi posjetitelji moći će obilaziti štandove. Naime, na manifestaciji će se predstaviti sedam udruga žena s područja Varaždinske županije, koje su ishodile jamstveni žig za svoje svoje autohtone kolače. Članice udruga će ujedno održati prezentaciju pripreme tradicijskih delicija, a sudjeluju, između ostalih i Udruga žena 'Preslica' Sračinec, Udruga žena Maruša, Udruga žena 'Trnovečko srce. 

Učenici Gospodarske škole Varaždin predstavit će se s tradicijskim jelima te s već tradicionalnom sarmom za koju će ujedno biti održana i prezentacija izrade. Uz to, na manifestaciji će se predstaviti i Marina Posavec, ovogodišnja predstavnica Varaždinske županije na 23. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Za veselje, pjesmu i ples bit će zaduženi članovi KUD-a Vidovec i "Hajdina benda". 

Komentari