U četvrtak je u svom prvom posjetu Varaždinskoj županiji boravio novi veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ/E Gaël Veyssière, koji je na tu dužnost stupio u kolovozu ove godine.

Posjet Varaždinskim baroknim večerima, čijem je otvorenju također prisustvovao, Veleposlanik je iskoristio  za inicijalni susret i susret sa županom  Radimirom Čačićem, koji je pokrenuo intenzivnu suradnju s francuskim departmanom Saône-et-Loire, s kojim se uskoro potpisuje i sporazum o suradnji. 

Na sastanku župan Čačić je Veleposlanika izvijestio o sastancima s delegacijom departmana Saône-et-Loire, te naveo da je delegacija posjetila Varaždinsku županiju u travnju 2018. godine, dok je uzvratni posjet delegacije Varaždinske županije bio u ožujku ove godine. 

- Vrlo smo zadovoljni dosad uspostavljenom suradnjom s departmanom  Saône-et-Loire, koji nas je zaista lijepo ugostio, a posebno nas raduje činjenica da se Cluny, gradić u kojem se nalazi Europski koledž, s kojim započinjemo suradnju u, za regije vrlo važnom, programu razmjene službenika zaposlenim u regionalnim upravama, nalazi upravo u departmanu s kojim krećemo u realizaciju ostalih aktivnosti. Također, veliki potencijal za uspostavu međunarodne suradnje vidimo u organizaciji Svečanog bala, kao događaja koji okuplja diplomatsku i gospodarsku kremu, kojom se njeguje stoljetna tradicija održavanja balova u Varaždinskoj županiji, ali i otvaraju nove mogućnosti suradnje i umrežavanja – izjavio je župan.

Župan je delegaciju primio zajedno s  savjetnicom župana Natalijom Martinčević i zamjenicom pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisom Križan Breljak.

Komentari

21.09.2019. 09:07h Zadnja izmjena: 21.09.2019. 09:08