startala je iz tehnološkog parka

Župan Štromar posjetio tvrtku Mobilisis: "Otvaramo put svjetskim tržištima!"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 15:49

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je obišao tvrtku Mobilisis d.o.o. gdje ga je predsjednik Uprave Krešimir Meštrić upoznao s njezinim radom. Tvrtka se bavi razvojem hardwera, softwera i IT usluga te je primjer tvrtke koja je startala iz Tehnološkog parka.

Nedavno je sklopila strateško partnerstvo s renomiranim svjetskim proizvođačem senzora te će otvoriti put svjetskim tržištima investicijom vrijednom čak 30 milijuna kuna.

- Iznimno mi je drago što u našoj županiji postoje tvrtke čiji je prosjek plaća puno viši od prosjeka Varaždinske županije i prosjeka Republike Hrvatske, a samo iz razloga jer imaju znanje. Tu rade visokoobrazovani ljudi koji su završili FOI ili FER i koji svojim znanjem stvaraju nove proizvode, a samim time i nova radna mjesta.– rekao je župan Štromar zaželjevši tvrtki još puno uspjeha, daljnjeg razvoja, zapošljavanja, odnosno novih radnih mjesta.

Predsjednik Uprave Krešimir Meštrić najavio je širenje tvrtke i otvaranje novih radnih mjesta.

-  Kako bi odgovorili na konkurenciju moramo imati sposobne i obrazovane ljude, jer to je jedini način da se stvori nova vrijednost i da budete konkurentni.Trenutno veći dio prihoda ostvarujemo na hrvatskom tržištu, a s novom investicijom pripremamo i izlaz i na vanjsko tržište. Pripremamo proširenje uredskog i proizvodnog prostora od ukupno 2,5 tisuće kvadrata na parceli unutar Jalkovečke zone, a čija se realizacija očekuje unutar 2-3 godine. Time bi povećali konkurentnost, proizvodne kapacitete, a ujedno se i plasirali na svjetsko tržište – istaknuo je predsjednik Uprave Meštrić.

 

Komentari