katalog

Turistička zajednica Varažinske županije u Zagrebu predstavila "Kuće za odmor s pričom"

U Zagrebu je jučer predstavljen jedinstveni katalog nositelja standarda "Kuće za odmor s pričom" a predstavili su ga župan Radimir Čačić, predsjedavajuća županijske Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor TZ Miran Bojanić Morandin.
Objavljeno: 30.01.2020. 09:15

Zadnja izmjena: 30.01.2020. 09:51

U Zagrebu je jučer predstavljen jedinstveni katalog nositelja standarda "Kuće za odmor s pričom" a predstavili su ga župan Radimir Čačić, predsjedavajuća županijske Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor TZ Miran Bojanić Morandin.

Tom su prilikom naglasili da je cilj kataloga upoznati domaće i strane turiste sa svime što Varaždinska županija nudi. Natalija Martinčević naglasila je da se radi o novom vidu promocije županijskog turističkog projekta „Kuće za odmor s pričom” - To je projekt koji smo pokrenuli s ciljem da podignemo turističku ponudu Varaždinske županije. To je zaista originalna, autohtona priča, koju su pokrenule Varaždinska županija i županijska Turistička zajednica s idejom da sve ono najbolje iz naše županije prezentiramo i u kućama za odmor - rekla je Martinčević.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić prilikom predstavljanja kataloga „Kuće za odmor s pričom” rekao je da  se radi o najkvalitetnijem segmentu male ponude objekata

- Ono što je nama posebno drago je da već danas, nakon dvije godine otkad je projekt pokrenut, dosežemo otprilike 5 posto ukupnog kapaciteta u ponudi županije s tim ekskluzivnim objektima. Namjeravamo to dizati najmanje na 15 ili 20 posto. Ti standardni problemi hrvatskog turizma koji se često poistovjećuju s morem, s Jadranom, ovdje ni na kakav način nisu prisutni – izjavio je Čačić pojašnjavajući da su kontinentalni i jadranski turizam dvije različite stvari s različitim gostima.

Župan Čačić je posebno istaknuo kako je projekt financiran skoro u potpunosti bez pomoći Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, te je uputio kritiku predmetnim institucijama, naglašavajući kako je bez njihovog aktivnijeg sudjelovanja u sufinanciranju upravo ovakvih projekata razvoj kvalitetne turističke ponude na kontinentu ozbiljno ugrožen.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini je istaknuo da je u projektu „Kuće za odmor s pričom“ želja županijske turističke zajednice na jednom mjestu okupiti, pomoći i podržati s jedne strane privatne iznajmljivače, vlasnike tih objekata koji su većinom u ruralnom dijelu Varaždinske županije, a s druge strane čuti i dobiti povratne informacije od turista i to sve skupa prilagoditi i dati širi kontekst upravljanja destinacijom.

Komentari