županijska skupština

Županijski vijećnici ove će srijede na sjednici odlučivati o proračunu za iduću godinu

Treća točka dnevnog reda odnosi se na prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026., kao i na prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu...
Objavljeno: 27.11.2023. 10:41

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 11:14

Foto: Arhiva

Ove srijede bit će održana 13. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, na čemu će se odlučivati, između ostalog, i o proračunu Varaždinske županije za iduću godinu.

Naime, o čemu će odlučivati županijski vijećnici, najavio je danas predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić. Kako je rekao, treća točka dnevnog reda odnosi se na prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026., kao i na prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu te prijedlozi programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu u sljedećoj godini.  

- Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu iznosi 174 milijuna eura i upućen je Skupštini na donošenje u zakonskom roku. Naglasak je i nadalje na maksimalnom korištenju EU sredstava, a ključni projekti ovog mandatnog razdoblja oslonjeni su na ovaj izvor financiranja, čime se se želi osigurati daljnja kvalitetnija usluga u zdravstvu i školstvu te izgradnja javnih objekata od strateškog značaja za Varaždinsku županiju poput Regionalnog  centra civilne zaštite – naveo je Križanić.   

Vijećnici će također odlučivati i o prijedlogu Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za davanje i uzimanje u zakup prostora i opreme, te načinu korištenja vlastitih prihoda u školskim ustanovama kojima je osnivač Varaždinska županija, o čemu je provedeno savjetovanje s javnošću. Na dnevnom redu je i prijedlog Odluke o dodjeli potpora za doktorski studij, za što je također provedeno savjetovanje s javnošću.  

Komentari