6 dana zabave

Otvoreno je 58. izdanje Porcijunkulova!

Objavljeno: 28.07.2022. 18:40

Zadnja izmjena: 13.01.2023. 13:48

Pred nama je čak šest dana šarenih trenutaka i pozitivnih emocija poznate kulturno – turističke manifestacije koja je ove godine doživjela svoje 58. izdanje. Porcijunkulovo je odavno preraslo okvire Čakovca i Međimurja, prestalo je biti samo vjerski događaj te postalo središnji ljetni događaj u ovom dijelu Hrvatske.

Manifestaciju za 2022. na prigodnoj svečanosti u atriju Starog grada otvorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pritom naglasila kako je Porcijunkulovo mnogima razlog dolaska u Čakovec.

Čakovečko proštenje jedan je od događaja koji nudi sadržaje i zabavu za cijelu obitelj. Najmlađi se tako ove godine svakodnevno mogu kreativno izražavati i učiti kroz igru i radionice u Dječjoj zoni u Perivoju Zrinski, dok oni malo stariji pohoditi središtem grada, upijati raznolikost sadržaja i uživati u večernjim programima.

Svečanost su svojim nastupima uveličali Plesni studio Escape uz umjetničku voditeljicu Lidiju Iveković te Podium Brass Kvintet, dok je otvaranje zaključeno uz jezero Starog grada pucnjem iz topa i kubura Zrinske garde Čakovec i Kuburaške udruge Maruševec. Na taj način označili su jedan snažan i glasan početak ovogodišnjeg Porcijunkulova!

Komentari