Anđelko Stričak: Zašto je HSU protiv besplatnog prijevoza starijih od 65 godina?!

Objavljeno: 10.12.2015. 15:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

S obzirom da će se do kraja godine održati još jedna sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, Klub HDZ-a će ponovo inzistirati na uvrštavanju u dnevni red donošenje "Odluke o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije".

Naime, na prošloj sjednici Županijske skupštine koja je održana 30. studenog ove godine Klub vijećnika HDZ-a je pripremio i tražio raspravu, tj. Donošenje navedene Odluke, a što su podržali HSS, Hrast i HSP dr. A.S. Međutim, protiv izglasavanja navedene Odluke bila je Skupštinska većina, tj. Vijećnici i vijećnice iz redova SDP-a, HNS-a i HSU-a.

- Najveće iznenađenje kod glasovanja bilo je da donošenje "Oduke o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama autobusnog prijvoza na području cijele Varaždinske županije" nisu podržali vijećnici - Hrvatske stranke umirovljenika! - stoji u medijskom priopćenju kojim se danas javnosti obratila županijska organizacije HDZ-a.

- Podsjećamo javnost da je u jeku predizborne kampanje krajem listopada takav "pilot – projekt" u trajanju od (čak!) dva mjeseca najavio i proveo aktualni župan Predrag Štromar, a sada je skupštinska većina (pa i stranka umirovljenika!!!) protiv njegova nastavka. Nije li očito kako je taj "pilot – projekt" županu koristio isključivo za jeftino skupljanje glasova u predizbornoj kampanji?! - kažu u nastavku.

- Međutim, sada kad su izbori za nama, u prijedlogu Proračuna Varaždinske županije za 2016. godinu ni jednim slovom, a ni brojem, ne navodi se "Program besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina". Predlažemo Županu da sredstva koja se u Proračunu vode kao "Ostali nespomenuti rashodi poslovanja" u iznosu od 4.731.715,00 kn preusmjere za prijevoz umirovljenika, a tijekom godine rebalansom Proračuna to "legalizira" - zaključuju u priopćenju koje potpisuje šef županijske organizacije Anđelko Stričak.

Komentari