Kome pripadaju zasluge?

eTV - Antolić Vupora: 'Stričak je bio iznenađen što je država odobrila naše rješenje'

Zastupnica SDP-a rekla je da je sve bilo provedeno u tajnosti jer u protivnom bi dio županijskog HDZ-a blokirao rješenje...
Objavljeno: 30.10.2023. 12:13

Zadnja izmjena: 30.10.2023. 12:20

Foto: Arhiva

Zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora osvrnula se na jučerašnji intervju varaždinskog župana Anđelka Stričaka o konačnom rješenju bala, u kojem je ustvrdio kako jedini zasluge imaju premijer i Vlada.

Antolić Vupora, nasuprot njemu, ustvrdila je kako bez SDP-ovog tima i gradonačelnika ne bi bilo stručnog rješenja baliranog otpada u Brezju.

- Mi smo dobivali na kapaljku dobre informacije, ali ono što mogu naglasiti je to da je župan u intervju (koji je prethodno dao) itekako kritizirao naše rješenje, a na kraju je sazvao sastanak isti dan kad je intervju objavljen. On je bio potpuno iznenađen i zatečen što se naše rješenje odobrilo, a zapravo nemam nikakav problem da je i sebi pripisao dio zasluga, neka – rekla je Antolić Vupora.

'Baš me briga tko će imati političke koristi'

Zastupnica SDP-a dodala je da je sve bilo provedeno u tajnosti jer u protivnom bi dio županijskog HDZ-a blokirao rješenje.

- Da se to prije znalo do takvog rješenja ne bi došlo jer su bile velike blokade baš unutar HDZ-a. Govorim i o koalicijskim partnerima, pogotovo Listi Ivana Čehoka koja je 'štancala' neprekidno i kaznene prijave i opstruirala javno rješenje tih bala kako ne bi u mandatu SDP- a došlo do konačnog rješenja - rekla je.

Na pitanje tko će imati političke 'koristi' Antolić Vupora zaključila je: 'Baš me briga, neka imaju građani'.

Cijeli intervju u kojem je gostovala saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora pogledajte ovdje:

 

Komentari